Magazin > Film & Glasba & TV
22 ogledov

Divje ptice bobnijo v Šiški

V Slovenijo prihajata premierno z materialom novega albuma Rivers in ob strmo na Žurnal24 main
Wildbirds & Peacedrums, Andreas in Mariam sta s prvencem Heartcore navdušila mednarodno obzorje nove glasbe. Švedski power pop duo bo ob 21. uri nastopil v ljubljanskem Kinu Šiška.

Severno obzorje futurističnega atmosferičnega vokalnega popa je poleg Björk, Fever Ray in Múm dobilo še eno sijočo zvezdo. Zveneče reference niso naključne – Andreas Werliin in Mariam Wallentin, boben in glas Wildbirds & Peacedrums - sta zadnji album Rivers posnela v sodelovanju z aranžerko in čelistko Hildur Guðnadóttir, ki je sodelovala tudi z The Knife in je članica islandske skupine Múm, album pa zaznamujejo tudi bogati vokalni aranžmaji pevskega zbora Schola Cantorum Reykjavík Chamber Choir, ki ga lahko slišimo tudi na albumu Medulla ekstravagantne Björk.

Še ena močna vez Wildbirds & Peacedrums z Björk je izjemna orkestrirana verzija uspešnice Human Behaviour, ki jo je duo izvedel ob podelitvi Polar Music Prize 2010 islandski pop divi.

Wildbirds & Peacedrums sta po pričevanjih zelo intenzivna, fizična performerja, ki ju izvajanje njunih ekspresivnih harmoničnih skladb potegne do območij ritualističnega transa. Kljub na minimalističnem inštrumentariju, je njuna glasba aranžersko in atmosferično bogata že na posnetkih, v živo pa njuno počejte zadobi skoraj otipljivo dimenzijo napetosti med subtilnimi, presunljivimi harmonijami ter silovito ritmiko in ekspresivnimi vokalnimi izpadi na meji kontroliranosti.

Glasba Wildbirds & Peacedrums je istočasno hedonistična, lirična, živalsko neposredna in preroška.

Za koncert boste odšteli 12 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.