Magazin > Film & Glasba & TV
17 ogledov

Dj Krush je "sesul" Štirko

Hideaki Ishii, kakršno je pravo Krushevo ime, je s svojim edinstvenim zvokom hip
1/38
Žurnal24 main
Minulo sredo je v ljubljanskem klubu K4 zablestel japonski ambasador hiphopa DJ Krush, ki so ga nekateri, po dobri obiskanosti sodeč, že zelo težko pričakovali.

Od 23. ure dalje se je dogajanje odvijalo na malem plesišču, okoli polnoči pa se je odprlo tudi veliko plesišče, kjer je ozračje preplavil zvok downtempa izpod rok Code. EP-ovec Borka je ogreval prihajajoče, ob enih zjutraj pa je gramofone predal samuraju DJ Krushu, ki se s svojim orožjem – hiphopom – na sceni bojuje že okroglih 20 let.

Dodaten dokaz, da je japonski veteran tudi v Sloveniji prava atrakcija, je bilo dobesedno polno plesišče. Kakor je bilo pričakovati, so se nad glasbo in nastopom prevzeti prisotni sproščeno in navdušeno pozibavali. Hideaki Ishii, kakršno je pravo Krushevo ime, je s svojim edinstvenim zvokom hiphopa pričaral azijski ambient, saj je v teksture vnašal tradicionalen japonski pridih, kar je še dodatno začinilo vzdušje. V dveh desetletjih je Krush z devetimi izdanimi albumi in impresivnimi nastopi svetu pokazal svoj poseben zvok hiphopa s tradicionalnimi japonskimi glasbenimi elementi in tokrat navdušil tudi Slovenijo, celo tiste, ki zanj še niso vedeli.

Po končanem Krushevem nastopu je tiste, ki so se še predajali glasbi, zabaval Dado, na malem plesišču pa so skozi večer energijo oddajali Marvin, Yanoosh in Esco. Zagotovo sredin večer, vreden obiska in glasba, ki jo je vredno slišati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.