Magazin > Film & Glasba & TV
17 ogledov

Do vrha poln vrč zabave

Na že 9. Žuru z razlogom so večtisočglavo množico ogrevali slovenski ZircuS, Gut Žurnal24 main
Žur z razlogom. Zasedba Klaxons na glasbenem festivalu poskrbela za pravo norijo.

Presenečenje enodnevnega festivala s humanitarno noto, ki je v soboto potekal v štajerski prestolnici in na katerem je nastopilo kar lepo število bendov, je bil zagotovo ustvarjalni dvojec Qualiass & Yanoosh.

Nabito s čustvi
Atributa domačega dvojca sta fuzija udarnih elektronskih ritmov, rockovskih kitar in melodičnih pasaž za dušo ter nekonvencionalen in s čustvi nabit odrski nastop. Bila pa sta tudi glavna krivca za to, da se je v tistem trenutku že dokaj številno občinstvo na mariborskem Glavnem trgu začelo zibati še pred nastopom težko pričakovanih osrednjih zvezd tokratnega Žura z razlogom – Klaxons.

 

Vrč je bil ogromen in poln do vrha.

Očaralo ju je rdeče
Jamie Reynolds in James Righton, člana londonskega indie rock banda, sta za Žurnal24 pred nastopom povedala, da ju je tisti dan najbolj očaralo slovensko rdeče vino. Znamke rujne kapljice se nista spomnila. “Vrč je bil ogromen in do vrha poln," je pripomnil James.

Glasbenika sta v kratkem pogovoru sicer izrazila svoje navdušenje nad lepoto naših deklet. Glasbeni navdih jima je vlil ulični harmonikar, povedala pa sta tudi, da bosta prav v Mariboru predstavila povsem svežo pesem. Njuna sproščenost je bila očitna, zgovornost zadostna.

In kaj še povedati o koncertu zasedbe Klaxons? Preigrali so dobršen del svojega repertoarja, poskrbeli za norijo med mladim občinstvom, končali z uspešnico It's Not Over Yet, pomahali v slovo in odšli ...

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.