Magazin > Film & Glasba & TV
5 ogledov

Dobili bomo vsaj Kravitzovo bobnarko

V Gala hali na Metelkovi bo nastopila 12.oktobra, koncert pa se bo začel ob 20. Žurnal24 main
V Ljubljano znova prihaja jazz in rock bobnarka Cindy Blackman, ki je najbolj znana po sodelovanju z Lennyjem Kravitzem.

Ameriška bobnarka Cindy Blackman je pri svojih 49. letih ena najboljših tolkalistk na svetu. Skrivnost njenega talenta je v začetku njene glasbene poti, saj izhaja iz jazz voda. Čeprav je bila njena mati klasična glasbenica, je bil oče tisti, ki jo je vpeljal v jazz vode in ji predstavil glasbo Milesa Davisa, Ahmada Jamala, Maxa Roacha, Tonyja Williamsa itd. Bobne je

 
 

Verjamem, da je glasba tako sveta, da ko igraš dejansko tudi moliš. Tudi če se ne zavedaš, zaradi globoke koncentracije dejansko prečkaš meje, ki jih mnogi ne. In ko se naučiš upravljati s to posebno energijo, lahko narediš veliko dobrega za ljudi.

Cindy

 
začela igrati pri komaj sedmih letih. Glasbo je študirala na Hart College of Music v Connecticutu in na Berklee Collegeu. Od leta 1988, ko je posnela svoj prvi samostojni album, pa je izdala devet albumov.

Sodelovanje z Lennyjem
Medijsko je najbolj prepoznavna po sodelovanju z Lennyjem Kravitzem, saj je v njegovi spremljevalni skupini delovala kar 15 let. Zanimivo je, da je za Lennyja opravila avdicijo kar prek telefona in že takoj naslednji dan jo je povabil v Los Angeles na snemanje. Ko je na radijske postaje prišla pesem Are you gona go my way , smo poslušali ritem Cindy Blackman.

Kabala, karate in bio prehrana
Cindyjin zaščitni znak je neverjetna energija na odru, ki jo črpa iz joge in karateja. Pravi, da na odru mora biti v najboljši formi, zato redno skrbi za svoje telo. V njenem hladilniku ne boste našli gaziranih pijač ali konzervirane hrane. Duhovno pa se hrani s študijem kabale, čeprav je pripadnica baptistične cerkve.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.