Magazin > Film & Glasba & TV
640 ogledov

Dobili smo novega zmagovalca Slovenija ima talent

Jerica Steklasa
1/21
POP-TV-2
Zmagovalec pete sezone šova Slovenija ima talent je plesalec Jernej Kozan.

Pred razglasitvijo zmagovalca sta voditelja večera Vid Valič in Peter Poles razglasila superfinalista. Največ glasov je poleg Jerneja dobil Žan Libnik.

"Hvala vsem, zelo sem ponosen, da sem vas prepričal s svojo točko. Sem brez besed. Hvala vsem, ki ste glasovali zame," je povedal zmagovalec, ki je v žep pospravil 50 tisoč evrov.

Finalno oddajo sta sicer odprla zakonca Petra in Sergej. Predstavila sta se s pesmijo iz muzikala Fantom iz opere. Najprej ju je ocenila Marjetka Vovk, ki je bila nad njuno izvedbo navdušena. "Prekrasna interpretacija," je povedala. Branko Čakarmiš je dejal, da sta z vsakim nastopom boljša, Ana Klašnja pa je izjavila: "Zopet ljubezen na odru. Mislim, da sta odlično izbrala pesem. Vsakič naredita korak naprej. Čudovito odprtje današnjega večera." Z Ano se je strinjal tudi Lado Bizovičar, ki je Petri dal še lep kompliment. "Draga moja, ti si ena zelo lepa ženska."

Sledil je nastop Sare Hercog, ki je zapela pesem pevke Adele Don't you remember. Ana Klašnja je bila ganjena. "Tako ljubka, tako eterična, skrati pa tako skromna. Predvsem pa si vztrajna. Vsakič si boljša in greš višje. Mislim, da se bo tvoja glasbena pot nadaljevala. Čestitam." "Super je bilo, zgledaš lepo, bilo je fajn," pa jo je pohvalil Bizovičar, Čakarmiš pa je dodal, da je Sara sedaj veliko bolj samozavestna kot prej. "Odlično si odpela. Poklon," je še dodal. "Ko sem te prvič slišala, si se mi zdela neverjetna. Tvoj glas se mi zdi krasen. Zelo si napredovala, a hkrati ohranila sebe. Tudi danes je bil popoln nastop," pa je povedala Marjetka.

Kot tretja sta na oder stopila Nejc Lombardo in Miha Plantarič, ki sta povedala, da želita gledalce prepričati s svojo iskrenostjo in ljubeznijo do glasbe. Za finalni nastop sta izbrala svojo pesem  Nov dan. Lado se jima je najprej opravičil, saj je enkrat izjavil, da bo Nejc s pogledom ranjenega koker španjela prišel zelo daleč. "Nisem mislil resno, da gledaš kot ranjeni koker španjel. Ne vem, kako zgleda ranjen koker španjel. Mislim, da je bila publika v studiu navdušena," je povedal. Branko je njuno odločitev, da se predstavita s svojo pesmijo pozdravil, tako ko tudi Ana, ki je izjavila: "Mislim, da bo ta skladba uspešnica." Tudi Marjetka je dejala, da je super, da sta gledalcem predstavila nekaj avtorskega.

Nato je oder pripadel plesalcu Jerneju Kozanu. Ana je bila tako navdušena, da je stopila na oder in Jerneja objela. "Edini plesalec v finalu. Kako si ti skromen in priden. Tvoj talent … Vse skupaj je nepopisne vrednosti. Ti si zame zmagovalec sezone. Čestitam." Tudi Branko je bil navdušen. "Vsak tvoj gib je popoln." "Super si bil. Zaenkrat si ti moj favorit," pa je izjavil Lado. Marjetka pa je povedala: "V tebi ni nič slabega, zvezdniškega. Rad počneš, kar počneš, in to počneš vrhunsko."

Nejc Pipp in Miha Kumar sta gledalcem zapela pesem pevke Kim Carnes Bette Davis eyes.
Branko je povedal, da vedno presenetita, Lado je občinstvo pozval, naj zanju glasuje, Marjetka pa je povedala, da sta genialna in da je vesela, da sta izbrala "bolj zrelo" pesem. "Če sta vidva prihodnost slovenskega rock ne rolla and rolla, se nam ni treba bati," pa meni Ana.

Sledil je nastop Sabine Veber. Tudi ona je izbrala hit pevke Adele – Hello. "Skoraj bi ostal brez besed. Fantastično si zapela," je povedal Branko, Lado pa je izjavil: "Meni so šle dlake pokonci, kurjo polt sem dobil, cmok v grlu sem dobil… To je bil mega nastop." "Ko si zapela, se je vse ustavilo. Nisem pričakovala, da iz tebe lahko pride tak glas. To je bilo vrhunsko," jo je pohvalila Marjetka, Ana pa je dodala, da je njeno petje občudovanja vredno.

Jerica Steklasa je zapela arijo Franza Leharja iz operete Ciganska ljubezen. "Jaz se veselim vsakega tvojega nastopa. Vsak nastop je zgodba zase. Z vsakim nastopom si me prepričala, da je bil moj zlati gumb diamantov vreden," je povedal Branko, Lado pa je izjavil: "Predstavljam si, da tako zvenijo svetovne operne pevke." Ana je bila navdušena nad dobro 'naštudiranim' nastopom, tako kot tudi Marjetka: "Samo najboljše pevke dobijo naziv diva. Ti si naša diva."

Žan Libnik se je predstavil s pesmijo skupine One Direction Story of my life. "Mislim, da boš dobil toliko oboževalk, da se bo tvoji punci mešalo. Lahko si zadovoljen s sabo. Jaz zagotovo sem," je povedala Ana, z njo se je strinjal tudi Lado, ki Žanovi punci priporoča, naj se včlani v lovsko društvo in to razbobna po družbenih omrežjih. "Glasba je tvoje življenje in to se je danes slišalo," je nastop pokomentiral Čakarmiš, Marjetki pa se je zdel nastop lep.

Nato so prišle Mara in ljudske pevke s pesmijo Štala podrta. "Draga dekleta, zelo sem vesel, da ste bile na tem odru. Bile ste ljubke in duhovite, odpele ste lepo pesem, ki je še nisem slišal," je bil navdušen Bizovičar, Čakarmiš pa je dejal, da vesele babice vedno izberejo poučno pesem in se pošalil, da upa, da Štala podrta ne bo postala himna davčne uprave. "Danes ste naredile nadgradnjo in dokazale, da nikoli ni prepozno, da slediš svojim sanjam," pa je povedala Ana. Pohvale so dobile tudi od Marjetke.

Kot zadnja je na oder stopila 16-letna Zala Smolnikar. Izbrala je pesem Bohemian Rhapsody skupine Queen. "Drzen, drzen izbor. Vsakič nam predstaviš novo Zalo. Fantastično si priredila hit," je bilo Anino mnenje, Branko pa se je vprašal, kam je šla deklica Zala. "Zvenela si čisto drugače. Preobrazila si se. Čestitam." Čestital ji je tudi Lado, Marjetka pa je izjavila: "Šokirana sem, očitno znaš peti več zvrsti, v različnih stilih se dobro počutiš. Vsakič presenetiš, vsakič je zanimivo."

 

Komentarjev 3
  • Majazmaja 16:58 14.december 2015.

    Ne, nimajo. Ti jih samo tako vidiš, ker si očitno že dooooolgo samski in osamljen.

  • titty 08:19 14.december 2015.

    Bravo Jernej!! Čestitam!

  • h3o 18:03 13.december 2015.

    stare mame so d best; vse ta mlade imajo na čelu ''fu** me''