Magazin > Film & Glasba & TV
14311 ogledov

Dobili smo zmagovalca šova MasterChef Slovenija

jaka mankoč, siniša Vasiljev POP TV
V finalu sta se pomerila Jaka Mankoč in Siniša Vasiljev.

Zmagal je 27-letni Koprčan Jaka Mankoč.

Tekmovalca sta morala skuhati trihodni meni. Vsak sodnik je imel zanju svoj izziv. 

Bine Volčič jima je postavil prvi izziv - predjed. Tekmovalcema ni postavil nobenih omejitev, zaželel si je le jedi, ki bi bila kreativna. Časa sta imela 50 minut. Jaka je pripravil hobotnico v vinu, vinsko-pomarančno omako in hrustek iz oliv, Siniša pa jagenjčka s štrukljem iz rdečega zelja in omako iz suhih marelic.

Bine je o Siniševi predjedi povedal, da se okusi zelo lepo povezujejo in da je meso ravno prav pečeno. "Škoda le, da mu manjka skorjica,“ je še dodal. Karim Merdjadi je bil navdušen nad štrukljem, je pa pokritiziral postavitev jedi na krožniku. "Sinke, to si ti. Ostal si zvest samemu sebi. Bravo,“ pa je povedal Luka Jezeršek.

Bine je o Jakovi hobotnici dejal, da se je kuhala ravno dovolj časa, pokritiziral pa je, da jo je premalo opekel. Karim je izjavil, da je opazil nekaj tehničnih napak, je pa omaka po njegovem mnenju jed povzdignila. Luko pa je omaka zmotila. "Več sem pričakoval,“ je še dejal.

Siniša je za predjed zbral 19 točk, enako številko točk je prejel tudi Jaka.

Luka je finalistoma predal navodila za glavno jed. Spomnil ju je na njuno prvo jed, ki sta jo skuhala v šovu in od njiju zahteval, da skuhata isto, le na drugačen način, da bi se videlo, koliko sta se v tem času naučila. Časa sta imela 60 minut.

Jaka je moral pripraviti jed z lososom, Siniša pa jed z brancinom, s katerim je imel precej težav. Prvi je jed pred sodnike postavil Siniša. Luka je izjavil, da njegovega krožnika ne razume, Bineta pa smo zmotili ocvirki. Karim je ocenil, da je krožnik sicer lepši od njegovega prvega krožnika, ni pa bolj okusen.

Pri Jaku je bila težava v porciji, saj je bil losos prevelik. Vsi trije sodniki so pohvalili lososa, ki je bil lepo pečen. "Čutim ljubezen,“ je izjavil Luka in s to pohvalo tekmovalca ganil do solz. Bine in Karim sta povedala, da je njegov napredek v šovu očiten.

Po drugem izzivu je imel Siniša 26 točk, Jaka pa 42.

Karin je opisal sladico – češnjo - ki je bila zelo zahtevna. Priprava je trajala kar tri ure in pol, saj ima recept za to sladico več kot 100 korakov.

masterchef | Avtor: POP TV POP TV

"Komaj se držim na nogah,“ je med pripravo sladice rekel Jaka. Razumljivo, saj je bil izziv res naporen, kljub temu sta oba češnjo naredila 10 minut pred iztekom časa. "Takšnega finala še ni bilo,“ je rekel eden od sodnikov.

Sodniki so najprej pokusili Siniševo češnjo. Karim je bil z videzom zadovoljen, pohvalil je tudi okus sladice. "Lahko si ponosen, da si naredil tole umetnino,“ ga je pohvalil Luka, Bine pa je dodal, da je Siniševa češnja boljša od Lukove, ki jo je pred časom poskusil.

Nato so sodniki poskusili še Jakovo. Karim je bil zadovoljen tudi s to sladico. "Izrekam ti čestitke,“ je še dodal. Da je okusna, sta potrdila tudi Bine in Luka.

Po zadnjem izzivu je imel Jaka 69 točk, Siniša pa 52.

 

Komentarjev 6
  • titty 23:39 28.junij 2018.

    Bravo Jaka!!! Vsi Masterchefi do zdaj so bili z Obale!! Bravo Primorci, cestitke se enkrat.

  • Avatar čavez
    čavez 21:56 28.junij 2018.

    Čestitke Jaka.