Magazin > Film & Glasba & TV
36 ogledov

Dobitniki grammyja za življenjsko delo

Julie Andrews (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Znani so dobitniki grammyja za življenjsko delo za leto 2011. Med njimi so Julie Andrews, Dolly Parton, punk legende The Ramones in drugi.

Razglasili so imena dobitnikov grammyja za življenjsko delo za leto 2011. To prestižno nagrado bodo na svečani prireditvi v Los Angelesu 12. februarja naslednje leto, en dan pred televizijskim prenosom grammyjev, prejeli pevki Julie Andrews in Dolly Parton, skupina The Ramones, The Kingston Trio, jazz bobnar Roy Haynes, godalni kvartet Julliard in 101-letni pevec gospela George Beverly Shea.

75-letna Julie Andrews je znana predvsem po svojih vlogah varušk v filmskih muzikalih, kot sta Mary Poppins in Moje pesmi, moje sanje.

Dolly Parton | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Legenda countryja 64-letna Dolly Parton je najbolj znana po svojih hitih iz 70-ih, skupina The Ramones pa velja za pionirje punk rocka. Ustanovni člani skupine Joey, Dee Dee in Johnny Ramone so na žalost sicer že pokojni.

Razen Ramonesov imajo  ostali dobitniki zlatega gramofončka za življenjsko delo že vsaj en grammyjev kipec doma na polici.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.