Magazin > Film & Glasba & TV
33 ogledov

"Dobro je biti slaven"

Koko in duhovi
1/3
Saša Despot
Hit. Mladi obiskovalci Kinodvora z dolgim aplavzom nagradili film Koko in duhovi.

Slava je dobra, zato ker smo v središču pozornosti. To vsem ustreza,” so na hladni sobotni popoldan v toplem zavetju Kinodvora v en glas zatrjevale mlade igralske zvezde nove hrvaške filmske uspešnice Koko in duhovi – Antonio Parač, Nina Mileta, Filip Mayer in Ivan Maltarić. Polna dvorana jim je po filmski projekciji neutrudno in v ritmu glasbe odjavne špice zaploskala, na poznejšem večernem druženju ob sendvičih in sokovih v kavarni mestnega kina pa so otroci, ki so prišli še po avtogram igralcev, zatrjevali, da bi si detektivko ogledali še enkrat. Bolj kot to, da so jih prišli pozdravit kar sami filmski ustvarjalci, jih je navdušila zgodba na velikem platnu. Bor se je na primer navduševal nad srečnim razpletom, Tii je bil najbolj všeč grozljivi prizor v nevihti, Ajdi pa skrivnostni podzemni hodniki. 


Kušan: Vabijo me na različne festivale
Vsak ima svoj najljubši lik v filmu,” mi je o odzivih otrok v gneči kavarne pripovedoval Daniel Kušan, režiser filma, ki je nastal po literarni uspešnici. Njegov celovečerni igrani prvenec si je prvi teden na Hrvaškem ogledalo okoli deset tisoč ljudi. “To je odlično. Pravzaprav smo imeli od hrvaških filmov najboljši prvi konec tedna zadnjih pet let,” je dejal in dodal, da ga že vabijo na različne filmske festivale. Filmska detektivka naj bi dobila tudi nadaljevanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.