Magazin > Film & Glasba & TV
24 ogledov

Dolgonoga Hrvatica na Evrovizijo

22-letnica je bila nad zmago presenečena. "Tega nisem pričakovala," je povedala. Žurnal24 main
Z velikim finalom se je na Hrvaškem končala še ena Dora, kjer je s skladbo Lahor slavila 22-letna Daria Kinzer, ki je prejela malce več kot 9 tisoč glasov ljudstva.

22-letna Daria Kinzer, pevka za katero hrvaška javnost še ni slišala, je premagala pevca Jacquesa Houdeka, ki je že šestič izgubil v finalu hrvaškega izbora pesmi za pesem Evrovizije. Daria, ki na Evroviziji želi peti v angleščini, je izjavila, da zmage ni pričakovala, čeprav je verjela, da ji lahko uspe.

„Nauči se govoriti hrvaško!“
Po razglasitvi zmage je očitno besna Houdekova oboževalka iz publike zakričala: „Nauči se govoriti hrvaško!“ Daria, ki s starši trenutno živi na Dunaju, vendar se zaradi kariere namerava preseliti v Zagreb, pravi, da se ne želi spuščati na takšen nivo. „Nisem jezna. Toda če ta ženska zna govoriti francosko, angleško in nemško, potem je njena izjava upravičena,“ je dejala mlada pevka.

Severina: „Odločitev je bila težka“
Finalisti so morali odpeti tri pesmi, ki so jih posebej za finalno oddajo napisali Boris Đurđević, Lea Dekleva in Ante Pecotić. Po njihovih nastopih je za finaliste glasovala tako žirija kot publika. Potem ko so finalisti znova odpeli najbolje odpeto pesem, je imela publika le pet minut, da je odločila o zmagovalcu.

Žirijo so sestavljali Severina, Tonči Huljić in Andrej Babić. Severina, ki je bila članica žirije tudi na naši Emi, je odločala tudi o hrvaški zmagovalni pesmi. „Zelo nehvaležno je biti v žiriji. Odločitev je bila težka,“ je povedala Severina.

Samozavesti Houdek
„Zdi se mi, da sem najprimernejši kandidat na Dori. Imam izkušnje, znam peti, poleg tega pa sem videti izvrstno,“ je dejal Houdek, ki je kljub svojemu samozavestnemu nastopu domov odšel dolgega nosu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.