Magazin > Film & Glasba & TV
21 ogledov

Domači posnetki Hendrixa naprodaj

Žurnal24 main
Posnetke, ki jih je legenda rocka posnela na svojem domu, bodo ponudili na dražbi. Cena se bo gibala med 70 tisoč in 140 tisoč dolarji.

Zanimanje za največjega kitarista vseh časov vedno bolj narašča. 

 
Trenutni lastnik posnetka Mark Sutherland trdi, da so bile pesmi posnete leta 1968 v New Yorku, nato pa so jih odnesli v London. Štirinajst pesmi naj bi prikazovalo nežno plat rokerja, ki je mnogi v njegovi kratki karieri niso spoznali.

Na dražbi jih bo ponudil konec aprila, in čeprav mnogi namigujejo, da gre za ponaredek, je Sutherland prepričan, da je posnetek izvirnik. "Precej očitno je. Poslušal sem skoraj vse, kar je Jimi posnel v svoji karieri."

Zanimanje za Hendrixa v zadnjih letih le še narašča. Letos septembra bodo na dražbi ponudili še njegovo najboljšo kitaro, vredno skoraj tristo tisoč evrov.

Hendrix je po mnenju mnogih eden največjih in najbolj cenjenih kitaristov. V zgodovino rocka se je zapisal še kot pevec, pisec pesmi in kulturna ikona. Umrl je leta 1970 v Londonu, star 27 let. Njegova skrivnostna smrt pa še danes ostaja nepojasnjena.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.