Magazin > Film & Glasba & TV
37 ogledov

Don Juan se vrne iz vojne

Don Juan se vrne iz vojne Barbara Čeferin, MGL Ljubljana
Ob 19.30 bodo v Mestnem gledališču Ljubljana po četrtkovi premieri prvič uprizorili gledališko dramo Don Juan se vrne iz vojne.

Don Juan (Uroš Smolej, na sliki) se vrne iz velike vojne. Izmučen je, mračen, zmeden, skrivnosten, zgubljen. Prazen. Votel. Kamor koli pride – same ženske. Na desetine žensk.

Zdi se, da je na svetu zdaj on edini moški. Vladajo različne vrste pomanjkanja. Vse ženske poznajo Don Juana, vse se ga prav natančno in osebno spominjajo. On sam se ne spominja ničesar in nikogar. Z izjemo davno onečaščene in zapuščene zaročenke. Kje je zdaj ona? Kje naj jo išče? In prične se prav posebno potovanje: potovanje iskanja. Don Juan blodi med pozabljenimi epizodami svojega življenja. Sooča se s spomini drugih. Kaj je res in kaj ni? Don Juan se počasi spoprijema z lastno zgodbo, z lastno preteklostjo.

Igro o mitološkem zapeljivcu Ödön von Horváth prikaže brez eksplicitne erotike. Banalnemu vztrajno zoperstavlja tragično. Melanholičnemu komično. Grobemu lirično. Dramo zaznamuje prav poseben hlad. Morda je to hlad Don Juanovega posmeha samemu sebi.

Za vstopnico boste odšteli od 8,20 evra do 15,10 evra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.