Magazin > Film & Glasba & TV
22 ogledov

Don Kihot ali Fantazije norca

Don Kihot ali Fantazije norca Kudrayshova Hana, Festival Ljubljana
V Cankarjevem domu si lahko v sklopu Festivala Ljubljana ob 20. uri ogledate balet z naslovom Don Kihot ali Fantazije norca, akademski državni balet Borisa Eifmana iz Sankt Peterburga.

Čudni in pomilovanja vredni bolniki v psihiatrični ustanovi. Najbolj čuden med njimi je nori sanjač (Aleksander Melkajev), ki svojo domišljijo napaja v čarobnem svetu knjig. Zamišlja si, da je španski vitez don Kihot, in s svojim sanjarjenjem o lepotah Španije navdihuje bolnike.

Boris Eifman je eden redkih, morda celo edini ruski koreograf, ki dejavno ustvarja že več desetletij. S takimi dosežki se ne more pohvaliti noben njegov sodobnik. Ustvaril je že več kot 40 predstav in prejel pet gledaliških nagrad Sankt Peterburga zlati sofit, neodvisno nagrado triumf, rusko državno nagrado za prispevek k razvoju sodobne umetnosti, duhovno nagrado ruskih otrok, red mir in harmonija, red francoski vitez umetnosti, naziv ruski ljudski umetnik ter še številne druge nagrade in nazive.

Za vstopnico boste odšteli od 26,10 evra do 49 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.