Magazin > Film & Glasba & TV
10 ogledov

Downey Jr. se gre Sherlocka Holmesa

Robert Downey Jr. se bo preizkusil kot detektiv. Žurnal24 main
Ameriški igralec Robert Downey Jr. in njegov britanski kolega Jude Law bosta prevzela glavni vlogi v najnovejšem filmu o legendarnem detektivu Sherlocku Holmesu.

Medtem ko bo Robert Downey Jr. (43) upodobil detektiva, bo Jude Law (35) nastopil kot njegov zvesti pomočnik dr. Watson. Film bo režiral britanski režiser in mož pop zvezdnice Madonne Guy Ritchie. Finančno zaledje bo prispevala produkcijska hiša Warner-Bros.

FIlm naj bi v kinematografe prišel oktobra 2009, približno sočasno s komedijo o znamenitem detektivu, ki jo načrtujejo pri Columbia Pictures. V slednji naj bi v vlogi Sherlocka Holmesa nastopil britanski komik Sacha Baron Cohen, vlogo Watsona pa naj bi prevzel ameriški igralec Will Ferrell.

Koproducent filma Joel Silver je na novinarski konferenci sredi tedna v Londonu zatrdil, da bo film Guyja Ritchia zagotovo doživel premiero prej. Ritchie pa je pojasnil, da bo v njegovem filmu več akcije in spopadov, kot v dosedanjih filmih o znamenitem detektivu.

Film bodo med drugim snemali v katedrali sv. Pavla v Londonu. Ali bo Holmes tudi v novem filmu kadil pipo in nosil svoje znamenito pokrivalo, producenti niso želeli razkriti.

Briljantni detektiv
Sherlock Holmes je izmišljeni detektiv iz pozne viktorijanske dobe, škotskega pisatelja in zdravnika, Arthurja Conana Doyla. Postal je verjetno najbolj znani književni lik vseh časov. Leta 1964 je časopis The Times objavil, da so knjige o Sherlocku Holmesu po prodaji na drugem mestu na svetu, takoj za Biblijo.

Doyle je o Holmesu napisal 4 romane in 56 kratkih zgodb, od katerih jih je večina napisana kot biografija, ki jo pripoveduje Holmesov tesni prijatelj, sodelavec in biograf, doktor Watson. Zgodbe o briljantnem detektivu, ki za reševanje svojih primerov uporablja logiko in dedukcijo so 40 let izhajale v različnih časopisih, kasneje pa so bile zbrane v knjige.

Lik Sherlocka Holmesa je na filmskem platnu daleč najbolj portretiran lik vseh časov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.