Magazin > Film & Glasba & TV
16 ogledov

Doza temnega basa

Za nekatere je bil boljši Dose, za druge Trei, entuziaste pa sta na obisku pri n
1/35
Žurnal24 main
Minulo soboto je plesišče v podzemnem K4 zamajal dribler Illegala Hedon, razmajala pa sta ga utripajoči novozelandski zvezdi Dose in Trei, ki sta digitalno temnico dodobra razdivjala.

Ko je v soboto, 15. 11. 2008, okoli pol polnoči veliko plesišče zibelke elektronske glasbe K4 zatresel Hedon, ni bilo težko ugotoviti, kaj nas čaka. Z izbrano selekcijo (od)lomljenih komadov nas je popeljal v skladišče slikovitega in energičnega drum'n'bassa (DNB), kakršnega od njega pravzaprav lahko pričakujemo. Segmenti seta so se odlično prelivali iz enega v drugega in za nekatere je bil prav on zvezda večera, saj je bil tisti, ki je do pol dveh dvigoval adrenalin čedalje bolj polni ljubljanski kleti.

Nato je serijo temačnih digitalnih lomljenk prepustil Novozelandcema na evropski turneji, Doseu in Treiu, ki sta se zapisala na seznam zvezd DNB. Te so nam v zadnjih nekaj letih prebirale pravljice na Digital Dungeon eventih. Od mladcev, ki uspešno prodirata na sceno, je bilo pričakovati všečen dark žur, značilen za omenjeni dogodek, vendar sta že s prvim komadom daleč presegla vsa pričakovanja in prodrla globoko v pompozno napetost DNB-pokalic, za katere nekateri še niso slišali. Toda inovativnost od poskočnega rajanja velikokrat zadiši tudi po znoju. A kljub temu je tempo divje rasel. Do konca.

Za nekatere je bil boljši Dose, za druge Trei, entuziaste pa sta na obisku pri nas seveda navdušila. Njuna evropska turneja vsekakor ni zaman.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.