Magazin > Film & Glasba & TV
12 ogledov

Doza vrhunskega jazza

Ljubitelji jazza so bili priča pravi poslastici.
1/2
Žurnal24 main
Zasedba The Rolling Stones Project je nastopila zgolj v treh evropskih državah. Za 30 evrov je bilo fante mogoče občudovati tudi pri nas.

Nedeljski večer je zaznamoval spektakel v portoroškem Avditoriju. Nastopila je namreč zasedba The Rolling Stones Project. Skupina ustvarja pod taktirko idejnega vodje Tima Riesa, saksofonista pri legendarni zasedbi Rolling Stones. Tako so se v mestu rož zbrali vsi ljubitelji rock legend, po majicah z logotipi Stonesov sodeč je bilo zagrizenih oboževalcev precej.

Občinstvo je najprej ogrela primorska skupina Cube Jazz, zatem pa je težko pričakovane glasbene mojstre, ki so na oder stopili ob 22. uri, napovedal glasbeni poznavalec Dragan Bulič. Po kratki predstavitvi časovnega traku Rolling Stonesov in Timovega projekta je na oder ob spremljavi bučnega aplavza ter odobravajočih žvižgov in vzklikov prišla šesterica vrhunskih glasbenikov.

Dostopni vsem
Uspešnice kotalečih kamnov Wild Horses, As Tears Go By, Satisfaction, Paint It Black, Slipping Away in še mnoge druge so bile spretno predelane v jazz aranžmaje. Koncertna atmosfera je v avditoriju delovala precej intimno, v skladu s tem pa se je odzivalo tudi občinstvo. Vse solaže so bile primerno nagrajene z intenzivnim aplavzom, hvaležno pa so se odzvali tudi glasbeniki sami, ki so takoj po bisu navdušeno podpisovali vse vinilke in plakate, ki so jih v zaodrje prinesli oboževalci.

Zasedba večera, ki je navduševala:
Tim Ries – saksofonist pri Rolling Stones
Darryl Jones – basist pri Rolling Stones
Bernard Fowler – spremljevalni vokal pri Rolling Stones
Michael Davis – trobenta pri Rolling Stones
Frederick Faravel – kitara
Marc Miralta – bobni

Utrip večernega dogajanja preverite v videu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.