Magazin > Film & Glasba & TV
35 ogledov

Doživite in začutite neobičajno glasbeno poletje

Nuška Drašček Žurnal24 main
V prijetnem okolju ateljeja Mestnega muzeja v Ljubljani boste vsak četrtek vse do 11. avgusta lahko prisluhnili čarobnim poletnim koncertom. Nocojšnji, ki se začne ob 21. uri, bo posvečen našemu znanemu jazz glasbeniku, skladatelju in aranžerju Atiju Sossu.

Med 7. in 11. avgustom boste lahko že sedmo leto prisluhnili Poletnim koncertom v atriju Mestnega muzeja Ljubljana, ki jih organizira glasbena agencija im.puls v sodelovanju z Mestnim muzejem Ljubljana.

Poletni koncerti, ki bodo potekali ob četrtkih zvečer v prijetnem okolju muzejskega atrija poleg Križank, so namenjeni glasbenim sladokuscem in tistim, ki na koncertih želijo slišati nekaj neobičajnega. Na njih boste lahko prisluhnili izbranim glasbenikom različnih glasbenih zvrsti.

Letošnja serija koncertov se nocoj pričenja z večerom Ati Soss – kot ga čutimo danes, ki bo posvečen našemu znanemu jazz glasbeniku, skladatelju in aranžerju Atiju Sossu. Na koncertu boste prisluhnili njegovim najlepšim pesmim v interpretaciji odličnih glasbenikov, kot so Nuška Drašček, Iva Stanič, Katja Šulc, Boris Cavazza, Blaž Jurjevčič in drugi.

Poletne koncerte v atriju Mestnega muzeja bo 11. avgusta zaokrožil Vasko Atanasovski trio s temperamentnim projektom Ko se srečajo balkan gipsy, swing in kletzmer glasba. Med letošnjimi nastopajočimi bodo še Godalni kvartet Calisto, zabavni duo GodArt (Jure Godler, Tilen Artač), dunajska zasedba Wiener Instrumentalsolisten in naš pianist Peter Milić.

Za vstopnico boste odšteli 10 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.