Magazin > Film & Glasba & TV
19 ogledov

Dragi zmore, kaj pa TV?

Nina Osenar Moj dragi zmore Ana Kovač za Planet TV
Najmlajša slovenska televizija je z gledanostjo zadovoljna, čeprav podatki kažejo drugačno sliko.

Najmlajša slovenska televizija Planet TV bo 5. novembra praznovala prvi rojstni dan. Kot pravijo planetovci, so z gledanostjo v prvem letu zadovoljni, vendar pa seznam 30 najbolj gledanih oddaj, filmov oziroma serij, predvajanih na domačih televizijah, ki smo ga pridobili za 23. 24. in 25. avgust, kaže nekoliko drugačno sliko.

V prvo trideseterico se Planet TV po naših podatkih namreč ni uvrstil niti enkrat v vseh treh dnevih, kar – glede na to, da imajo oddaje na zadnjem mestu od 2,1- do 3,4-odstotno gledanost – pomeni, da niti najbolj gledana oddaja na Planet TV ni presegla gledanosti, višje od 2,1 odstotka. Na Planet TV priznavajo, da gledanost v omenjenih treh dneh res ni presegla 2,1 odstotka, vendar pa naj bi se po njihovih podatkih 23. avgusta trikrat uvrstili med 26 najbolj gledanih (z Danes, Ramsay rešuje kuhinje in filmom To so gadi).

"Rast je nad načrtovano"

"Če bi primerjali nas in našo konkurenco, je Planet TV doživel konkretno manjši padec ratingov čez poletje kot naša konkurenca. Nam so čez poletje v primerjavi s pomladjo ratingi padli za približno 15 odstotkov, konkurenci pa za 30," je ob tem pojasnila Urša Čadež Kastelic iz službe za odnose z javnostmi na Planet TV in dodala, da se delež gledalcev od aprila giblje med 6 in 6,5 odstotka, gledanost, o kateri sicer nočejo govoriti, pa naj bi se iz meseca v mesec povečevala.

"Rast pa je nad načrtovano, s čimer smo izjemno zadovoljni. Seveda pa je televizija oziroma medij tek na dolge proge. Vemo, kam želimo priti v petih letih oddajanja in kje želimo ostati. Smo pa vsekakor ponosni, da smo po slabem letu oddajanja četrti slovenski televizijski kanal."

Delež razkrili, gledanosti pa ne

Podatki: Na Planet TV razkrivajo zgolj podatke o deležu gledalcev (v ciljni skupini gledalcev, starih od 18 do 49 let), ne pa tudi podatkov o gledanosti. Za primerjavo povejmo, da je nacionalkina oddaja Obzorja duha, ki je 25. avgusta pristala na 30. mestu, imela 17-odstotni delež gledalcev in zgolj 2,1-odstotno gledanost.

Maja so bile na Planet TV najbolj gledane oddaje Moj dragi zmore (21,15-odstotni delež gledalcev), finale Lige prvakov (16,54) in Denar pada (17,21).

Avgusta so bile najbolj gledane oddaje Liga prvakov: Viktoria – NK Maribor (24,75-odstotni delež gledalcev), Uefa Superpokal (17,54) in Liga prvakov: Austria – Dinamo (13,57).

Komentarjev 2
  • renemario 06:11 19.september 2013.

    Ja, tu pa tam kak film za pogedat, drugače pa TV brez idej, ki bi pritegnile gledalca. Isto kot državna TV.

  • privat 13:31 18.september 2013.

    kaj ni to žalostno ,da cel mehanizem ,nemore in nezna ustvariti odaje da bi lahko bila vsaj...zadovoljiva!! Da ne omenjam svojega mnenja do..moj dragi zmore!!??