Magazin > Film & Glasba & TV
34 ogledov

Drevo življenja bo raslo še do sobote

Drevo življenja Blitz Film & Video Distribution
Po uspešnih prvih štirih tednih predvajanja filma v Kinodvoru film Drevo življenja nadaljuje svojo pot v Art kino mreži. Do prve predstave v Art kino mreži bo impresionistična družinska saga v Kinodvoru na sporedu do sobote, 1. oktobra 2011, ob 14. uri.

Impresionistična družinska saga, umeščena na ameriški srednji zahod 50. let. Od otroške nedolžnosti do razočaranja zrelih let spremljamo najstarejšega izmed treh sinov, Jacka (Hunter McCracken/Sean Penn), in njegov težaven odnos z očetom (Brad Pitt).

Hvalnica življenja, ki skozi kalejdoskop intimnega in kozmičnega, od čustvovanja družine v teksaškem mestecu do neskončnih horizontov prostora in časa, od izgubljene nedolžnosti otroštva do čudenja moža pred obličjem transcendence, odkriva odgovore na najgloblje in najbolj osebne skrivnosti človeštva. V Malickovem značilnem vizualnem univerzumu surova narava in duhovna milina skupaj krojita ne le naša posamična življenja, pač pa življenje samo.

Najbolj intimno in hkrati najbolj epsko delo Terrencea Malicka (Surova balada, Božanski dnevi, Tanka rdeča črta, Novi svet) je eliptična vizualna simfonija, ki v iskanju resničnega, večnega in neskončnega prehodi razdaljo od otroštva do odraslosti in od zametkov zemeljskega življenja do skrajnih robov vesolja.

Cena redne vstopnice je 4,95 evra, za vstopnico s popustom za starejše od 60 let, mlajše od 14 let, dijake in študente pa boste odšteli 4,25 evra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.