Magazin > Film & Glasba & TV
33 ogledov

Druga, a vrhunska godba

Film Črno zlato o svetovnem preprodajanju kave bodo predvajali v petek v Cankarj Žurnal24 main
Na festivalu se bodo predstavili izvajalci iz 13 držav s štirih celin.
Drugo godbo je revija Songlines uvrstila med 25 najboljših mednarodnih festivalov na svetu.
Srečko Meh, Druga godba

V sredo se s koncertom portugalske pevke fada Marize in posebnim gostom z Zelenortskih otokov Titom Parisom v Križankah začenja mednarodni glasbeni festival Druga godba, ki bo do 25. maja potekal na več prizoriščih slovenske prestolnice.

Nekateri od vrhuncev
Poleg Marizinega koncerta bo eden od vrhuncev festivala četrtkov večer v Križankah, ko bodo na odru nastopili kanadska pevka Tanya Tagaq (grleno petje) in izvajalca popularne etiopske glasbe Mahmoud Ahmed in Alemayehu Eshete z zasedbo Badume.

Ne zamudite tudi
Nevchehirlian. Novozastavljena šansonjerska tradicija zasedbe iz Marseilla v Kinu Šiška 23. maja.
ŠKM Banda, Dirtmusic in Tamikrest. Rock z etno pridihom in puščavski urbani blues v Križankah 24. maja.

Vloga družbenopolitičnih kritikov bo letos pripadala londonski zasedbi Peyoti for President, ki bo 23. maja nastopila v Kinu Šiška. "Zasedba izstopa po svojih radikalnih političnih stališčih, zbranih okoli pevca in kitarista Pietra Dimascia," pravi Srečko Meh iz programskega odbora festivala. Po njegovem mnenju bo eden od zanimivejših koncertov tudi sobotni (22. 5.) nastop peterburške zasedbe La Minor v klubu Channel Zero. "Njihov klubski nastop bo zagotovo presenečenje Druge godbe," doda Meh.

Filmi in razstave
Festival bo poleg koncertov, na katerih se bodo predstavili izvajalci iz 13 držav s štirih celin, ponudil delavnice, razstave, predavanja in filmske projekcije.

Ljubitelji dokumentarnega filma si bodo 21. maja v Kosovelovi dvorani lahko tako ogledali glasbeno obarvana filma Festival v puščavi: Srečanja v šotoru in Sevdah, filmski večer pa bodo odprli z dokumentarnim filmom o svetovnem preprodajanju kave z naslovom Črno zlato.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.