Magazin > Film & Glasba & TV
70 ogledov

Druga četverica, ki se je uvrstila v finale Eme je ...

Ema 2017,Tina Gorenjak, Maja Martina Merljak, Tanja Kocman
1/14
Saša Despot
Znani še drugi štirje finalisti letošnje Eme.

Finalisti so Nuška Drašček (Flower in the Snow), Tim Kores (Open Fire), Raiven (Zažarim) in BQL (Heart of Gold).

Danes so se poleg omenjenih štirih občinstvu in žiriji predstavili še Clemens (Tok ti sede), Kataya & Duncan Kamakana (Are You There), INA SHAI (Colour Me) in United Pandaz & ARSELLO feat. Alex Volasko (Heart to Heart).

Med telefonskim glasovanjem sta na odru nastopila Samuel Lucas in Alenka Godec. Samuel je zapel legendarno evrovizijsko pesem Hold Me Now Johnnyja Logana, Alenka pa svoji pesmi, s katerima se je leta 2001 in 2003 predstavila na Emi, Poglej me v oči in Če verjameš ali ne.

Dva so s telefonskim glasovanjem, ki je trajalo deset minut, v finale poslali gledalci, dva pa žirija. Kdo sedi v žiriji, za enkrat ostaja skrivnost. To bodo razkrili po zaključenem finalnem večeru. Znano pa tudi ni koga so izbrali gledalci in koga žirija.

Preberite še: Tviteraši po 1. predizboru neusmiljeni

Na včerajšnjem prvem predizboru so se v finale uvrstili KiNG FOO (Wild Ride), Nika Zorjan (Fse),Sell out (Ni panike) in Omar Naber (On My Way).

O zmagovalcu finala, v katerem bo prav tako osem nastopajočih, pa bo odločalo 6 strokovnih regijskih žirij ter gledalci in poslušalci s telefonskim glasovanjem. Razmerje ocen oz. točkovanja strokovnih žirij in telefonskega glasovanja bo 50-50. Eurosong bo letos v Kijevu.

Komentarjev 6
  • micika 21:01 20.februar 2017.

    je,je plagiat,sam krast še znajo te afne naše

  • micika 21:01 20.februar 2017.

    vse je en sam plagiat,niso pač sposobni pisat svoje pesmi,le kdo se jih bo spominjal čez 3leta??

  • h3o 02:58 19.februar 2017.

    Ti samo Janeza obkroži na naslednjih volitvah, pa bo fse v redu!