Magazin > Film & Glasba & TV
25 ogledov

Druga godba in zgodba

Pevka Hindi Zahra bo v Kinu Šiška nastopila 13. maja. Cena festivalskih vstopnic Žurnal24 main
Osrednji del festivala bo odprla ena od najzanimivejših zgodb v zgodovini popularne glasbe.

“Dvomim, da ima kateri glasbenik to leto več koncertov kot Staff Benda Bilili, kar je še posebej zanimivo, ker gre za gibalno ovirane umetnike. To je ena izmed najzanimivejših zgodb v zgodovini popularne glasbe,” je zasedbo iz Konga, ki bo 7. maja v Kinu Šiška odprla osrednji del festivala glasb sveta Druga godba, napovedal direktor Zavoda Druga godba Bogdan Benigar.

Bogdan Benigar (Foto: Nik Rovan)

Letos na štirih prizoriščih
Koncerti bodo letos na štirih prizoriščih – v Kinu Šiška, Atriju ZRC, Klubu Cankarjevega doma (CD) in na letnem odru Gala hale, kjer bo 11. maja nastopila ameriška hip hop izvajalka Ursula Rucker, teren pa ji bo ogreval domači trojec Jimmy Barka Experience.

Kdorkoli se vsaj malo zanima za glasbo, ne bi smel zamuditi koncerta 7. maja.
 

Handmade, prvenec pevke z berberskimi koreninami Hindi Zahra, je po Benigarjevem mnenju eden od najboljših pop albumov zadnjih let, glasbenico pa boste v Kinu Šiška z domačo predskupino Vasko Atanasovski & Mljask lahko slišali 13. maja. Zadnji festivalski dan, 14. maja, drugogodbaši pripravljajo štiri dogodke. Začelo se bo z brezplačno otroško delavnico Mundo Niños pod vodstvom newyorških skladateljev in tolkalcev Susie Ibarra in Roberta Rodrigueza ter popoldanskim koncertom v Šiški. Atrij ZRC bo gostil norveški vokal Mari Kvien Brunvoll, v Klubu CD pa bosta zvečer nastopila izraelska pevka Mor Karbasi in Damir Imamović, ki bo s sevdahom festival tudi končal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.