Magazin > Film & Glasba & TV
16 ogledov

Dubioza Kolektiv na miniturneji

Dubiozo Kolektiv lahko v Ljubljani, natančneje v Kino Šiška pričakujemo 26. nove Žurnal24 main
Bosanska zasedba Dubioza Kolektiv, ki so bili med letošnjimi nominiranci MTV-jevo glasbeno nagrado bodo v konec novembra nastopili v treh slovenskih mestih.

Dubiozo Kolektiv, ki v svojem žanru spretno prehajajo iz duba v reggae in vpletajo tudi elemente rocka bodo z nastopom na slovenskih glasbenih odrih naredili manjši premor med snemanjem albuma, ki ga lahko pričakujemo spomladi. Fantje dejansko pripravljajo dvojni album, ki bo zadovoljil tako domače kot evropske poslušalce. Upajmo le, da se ne bo poznala odsotnost edine ženske vokalistke v kolektivu Adise Zvekić, ki je skupino zapustila v letu 2008.

Poleg koncertiranja in snemanja albuma pa je bila osmerica zaposlena tudi z ustvarjanjem glasbe za filmske projekte. Svoje kompozicije so prispevali za film režiserja Jasmina Durakovića, Sevdah za Karima.

Klaviaturist Brano Jakubović pa se bo podpisal kot soavtor glasbe za novi film Jasmile Žbanić. Slednja je leta 2006 v Berlinu prejela Zlatega medveda za režijo filma Grbavica.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.