Magazin > Film & Glasba & TV
48 ogledov

Duo Silence bosta prekinila molk

Duo Silence Jože Suhadolnik
Duo Silence bo premierno predstavil svojo ploščo.

Duo Silence, ki ga sestavljata Primož Hladnik in Boris Benko, bo 21. septembra nastopil v Kinu Šiška, kjer bo predstavil svoj novi album Musical Accompainment for the End of the World (Songs for Two Pianos, Tactful Synths and Voice), že jutri pa bosta inovativna glasbenika ploščo premierno predstavila v Pokrajinskem muzeju Koper v sklopu festivala JEFF.

Hladnik, sin zdaj že umrlega filmskega režiserja Boštjana Hladnika, in Benko, ki deluje tudi kot grafični oblikovalec, sta doslej izdala štiri albume, producirala 12. ploščo skupine Laibachn Volk, napisala glasbo za več kot 30 gledaliških predstav in se med drugim predstavila tudi v glasbenem dokumentarcu Silence, glasbenika s konca sveta. Na Jeffu bosta s pianistom Igorjem Vićentićem predstavila skladbe za dva klavirja, obzirne sintetizatorje in glas z novega albuma, ki je izšel 14. aprila pri društvu Pekinpah, organizatorji pa obiskovalce zaradi narave dogodka, ki ga bo ob 20. uri začel koprski mojster baročne lutnje Borut Novakovič, še posebej pozivajo k tihemu spremljanju koncerta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.