Magazin > Film & Glasba & TV
34 ogledov

Duohtar pod mus rešuje bolečine

Predstava, ki jo je režiral Vito Taufer, traja 1 uro in 40 minut ter nima odmora Žurnal24 main
Če si prepevate uspešnice Iztoka Mlakarja, si morate nocoj ob 19.30 v Slovenskem ljudskem gledlaišču Celje ogledati komedijo Duohtar pod mus!, ki je konec marca praznovala 200. ponovitev.

Primorski igralec in kantavtor Iztok Mlakar komedijo Duohtar pod mus! oblikuje kot dramatik, pesnik in pevec, igralec, avtor glasbe in celo lektor. Besedilo je namreč napisal v primorskem narečju in v maniri Molièrove komediografije, snov za pisanje pa je našel v njegovih enodejankah Zdravnik po sili, Ljubezen – zdravnik in Pepčkova ljubosumnost.

Sganarel (Iztok Mlakar), zdaj novodobni zdravnik alternativne medicine, se zaplete v reševanje ljubezenskih bolečin prelepe Lucinde (Lara Komar/Ylenia Zlobec) in njenega ljubimca Leandra (Gorazd Žilavec) ter pri tem zaradi ljubosumnega dekletovega očeta tvega celo junakovo glavo.

Režiser Vito Taufer, ki je Mlakarja nagovoril in prepričal, da se je lotil projekta, s katerim prinaša v naš prostor specifičen prispevek k jeziku, humorju in šansonjerstvu, predstavo označuje kot molièrovsko, brechtovsko in mlakarjevsko hkrati.

Za vstopnico boste odšteli od 13 do 18 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.