Magazin > Film & Glasba & TV
15 ogledov

Duran Duran in dekleta zgoraj brez

Dvajset let pozneje Duran Duran niso zelo drugačni, morda le z gubico ali dvema Žurnal24 main
Duran Duran, ki so najstnice navduševali v 80. letih, so v Los Angelesu posneli videospot za prvi singel z novega albuma. Posneli so "pridno" in "pokvarjeno" različico.

Zgodba za singel Falling Down, ki bo uvedel album Red Carpet Massacre, govori o manekenkah na kliniki za odvajanje (models in rehab). Duranovci, ki jih je oboževala tudi princesa Diana, torej ne morejo iz svoje kože, saj še vedno ne znajo posneti videospota brez lepih deklet. Režiser Anthony Mandler, ki je že delal s 50 Centom, Killersi in Beyonce, se je strinjal, ko so Duran Duran predlagali, naj posnamejo dve različici spota, kar so storili že leta 1981 za pesem Girls On Film. Umazana različica bo zagotovo tudi tokrat bolj iskana. Štirje člani originalne zasedbe Simon Le Bon, John Taylor, Nick Rhodes in Roger Taylor (zapustil jih je le Andy Taylor), se v spotu preoblečeni v zdravnike ukvarjajo z glamuroznimi in pomanjkljivo oblečenimi manekenkami na kliniki.

Le Bon je povedal: "Ideja o manekenkah na kliniki za odvajanje ima veliko skupnega s pesmijo. Zgodba je žalostna, a v njej je tudi nekaj lepega. Pesem namreč govori o aroganci in ponosu, a tudi o osebnih zlomih, upanju na odrešitev ter prožnosti človeškega duha." 48-letni Le Bon je še povedal, da je temo dobil iz svoje podzavesti, kamor so se mu "usedli" spomini na hudo nesrečo z motorjem, ki jo je imel leta 1992.

Bo trinajstica srečna?
Red Carpet Massacre, trinajsti studijski album angleške zasedbe, bo izšel 12. novembra. Pesem Falling Down je sopodpisal in produciral Justin Timberlake. Duran Duran so začeli delovati leta 1978 in so bili v 80. vodilni predstavniki tako imenovanih novih romantikov. V skupini od začetkov do danes ves čas delujeta vokalist Simon Le Bon in klaviaturist Nick Rhodes, drugi ustanovni člani pa so bili še basist John Taylor, bobnar Roger Taylor in kitarist Andy Taylor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.