Magazin > Film & Glasba & TV
18 ogledov

Duran Duran prihajajo na Gospodarca

Duran Duran Žurnal24 main
Duran Duran bodo v okviru svetovne turneje All You Need is Now nastopili tudi v Sloveniji, in sicer 14. julija na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču.

Britanska zasedba Duran Duran, ki je bila v tem delu Evrope nazadnje leta 2008, bo 14. julija nastopila na Gospodarskem razstavišču, kjer bodo predstavili svoj najnovejši album All You Need Is Now. Nastopili bodo v originalni zasedbi: John Taylor, Roger Taylor, Nick Rhodes, Simon Le Bon s kitaristom Domom Brownom, zaigrali pa bodo tako skladbe s svojega zadnjega in s strani kritikov odlično sprejetega albuma kot tudi svoje največje hite iz osemdesetih in devetdesetih, kot so Girls On Film, Rio, Hungry Like The Wolf, The Reflex, Notorious, Come Undone, Wild Boys, A View to a Kill in Ordinary World.

Najnovejši album, ki ga je produciral z grammyjem nagrajeni producent Mark Ronson, je poklon njihovim glasbenim koreninam in njihovemu prepoznavnemu glasbenemu slogu, z istoimensko vodilno skladbo na albumu All You Need Is Now in nazadnje izdano Girl Panic!, v katere spektakularnem videu nastopajo supermodeli Naomi Campbell, Yasmin Le Bon, Eva Herzigova in Cindy Crawford, pa Duran Duran še naprej ostajajo na vrhu lestvice glasbenih inovatorjev.

Skupina, ki je prodrla na glasbeno sceno v začetku osemdesetih let prejšnjega stoletja, ima sicer za sabo že velike dosežke, med drugim več kot 80 milijonov prodanih plošč, 18 velikih uspešnic v ZDA in 30 najbolj poslušanih skladb v domači Veliki Britaniji. Poleg tega jim je v preteklih letih MTV podelil že šest nagrad za življenjske dosežke, pohvalijo pa se lahko še z nagradami Brit Awards, Ivor Novellos, špansko nagrado Ondas ter nagradami revij Q Magazine in GQ Magazine, kar so dosežki, s katerimi se lahko pohvali le peščica mednarodno priznanih izvajalcev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.