Magazin > Film & Glasba & TV
66 ogledov

Dve zlati roli za Gremo mi po svoje

1/8
Žurnal24 main
Mladinski film Gremo mi po svoje je v ljubljanskem Koloseju prejel dve zlati roli, nagrado, ki kot edini kriterij upošteva število gledalcev, ki so si film ogledali.

"Ljudje te malo bolj poznajo pa tudi dodajajo na Facebook," pravi Gaja Pegan Nahtigal o posledicah, ki ji jih je prinesla igra v filmu Gremo mi po svoje. Mladinski film režiserja Mihe Hočevarja je danes v ljubljanskem Koloseju prejel dve zlati roli, nagrado, ki kot edini kriterij upošteva število gledalcev, ki so si film ogledali (merilo je 25 tisoč).

Od 4. novembra, ko je film prišel na spored slovenskih kinematografov, je v kina privabil 63 tisoč 585 gledalcev. Številka je letošnji najboljši rezultat vseh filmov, tudi ameriških, po dveh tednih prikazovanja v kinematografih. Najbolje gledan tuj film Shrek za vedno si je na primer v enakem obdobju ogledalo 56 tisoč gledalcev.

"Kar se tiče gledanosti domačega filma doma smo zelo uspešni in tega se ne zavedamo. Recimo Irska se s tem ne more pohvaliti, pa je to samo ena izmed držav v Evropi, ki ji to ne uspeva," je na današnji podelitvi zlatih rol filmski ekipi  povedal predsednik Društva slovenskih filmskih ustvarjalcev Igor Koršič. Scenarist in režiser filma Miha Hočevar, ki je obžaloval, da se več kot 80 odstotkov filmske ekipe, med njimi tudi igralec Jurij Zrnec, ni moglo udeležiti podelitve, pa se je z nasmeškom med drugim zahvalil tudi Filmskemu skladu, ki "bo zdaj film prodal po vsem svetu".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.