Magazin > Film & Glasba & TV
28 ogledov

Eko Sneguljčica s sedmimi palčki

Sneguljčica Miha Fras, Mini Teater Ljubljana
V Mini teatru na Križevniški ulici bodo ob 18. uri v okviru 14. mednarodnega festivala za otroke Mini poletje uprizorili lutkovno predstavo Sneguljčica.

Pravljični junaki tokrat ne bodo vpeti v svet čarobnega gozda, zastrupljenih jabolk, idilične narave in nadnaravnih poljubov, temveč se bodo v skladu s svojimi arhetipskimi karakterji vživeli v sodobne družbene ustroje. Posodobljene pravljične situacije, to pot umeščene v  mračno rudarsko mesto, bodo s pomočjo novodobnih pripomočkov v prvi vrsti opozorile na ekološko krizo in nenadzorovano zastrupljanje okolja. A brez hudobne mačehe, magičnega zrcala, hudomušnih palčkov in odrešitelja tudi tokrat ne bo šlo. Pravljica o Sneguljčici bo zaživela kot živ in piker komentar na aktualno stanje sveta, pri tem pa bo ohranila vse bistvene pravljične motive, ki jih ta kultna zgodba premore.

Češki režiser in lutkar Marek Bečka je v Mini teatru navdušil že s predstavama Obuti maček in Mizica, pogrni se.Tokrat se loteva reinterpretacije kultne Sneguljčice bratov Grimm. V priredbah izvirnih besedil Bečka ohranja temeljne dogajalne loke, obenem pa z drznimi avtorskimi pristopi oblikuje svojevrstno ostrino humorja, skozi katero se vedno znova izraža realna, predvsem pa aktualna podoba sveta.

Uro pred predstavo, ob 17.00 bo potekala še ustvarjalna delavnica za otroke, in sicer izdelovanje torbic za sladoled. Otroci bodo iz nepredene volne izdelali mini torbice, v katere bodo spravili denar za sladoled. Delavnica je brezplačna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.