Magazin > Film & Glasba & TV
3 ogledov

Eko Sneguljčica za dobro jutro

Sneguljčica Miha Fras, Mini Teater Ljubljana
Za najmlajše bo ob 10. uri na Prešernovem trgu dobro poskrbljeno. V poletnem dopoldnevu si z njimi lahko ogledate lutkovno predstavo Sneguljčica.

Pravljični junaki tokrat ne bodo vpeti v svet čarobnega gozda, zastrupljenih jabolk, idilične narave in nadnaravnih poljubov, temveč se bodo v skladu s svojimi arhetipskimi karakterji vživeli v sodobne družbene ustroje. Posodobljene pravljične situacije, to pot umeščene v mračno rudarsko mesto, bodo s pomočjo novodobnih pripomočkov v prvi vrsti opozorile na ekološko krizo in nenadzorovano zastrupljanje okolja. A brez hudobne mačehe, magičnega zrcala, hudomušnih palčkov in odrešitelja tudi tokrat ne bo šlo. Pravljica o Sneguljčici bo zaživela kot živ in piker komentar na aktualno stanje sveta, pri tem pa bo ohranila vse bistvene pravljične motive, ki jih ta kultna zgodba premore.

Češki režiser in lutkar Marek Bečka je v Mini teatru, v okviru katerega bo današnja predstava uprizorjena na Prešernovem trgu, navdušil že s predstavama Obuti maček in Mizica, pogrni se. Tokrat se je lotil reinterpretacije kultne Sneguljčice bratov Grimm. V priredbah izvirnih besedil Bečka je ohranil temeljne dogajalne loke, obenem pa z drznimi avtorskimi pristopi oblikoval svojevrstno ostrino humorja, skozi katero se vedno znova izraža realna, predvsem pa aktualna podoba sveta.

Vstopnine ni!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.