Magazin > Film & Glasba & TV
27 ogledov

Ekranizirana ljubezen Liz in Richarda

Elizabeth je vedno govorila, da bi se z Richardom poročila še v tretje, če ju pr Žurnal24 main
Ljubezen med Elizabeth Taylor in Richardom Burtonom je bila burna in večna, zdaj pa si jo bomo lahko ogledali tudi na velikih platnih. Film bo režiral Martin Scorsese.

Veliko (pa tudi zelo burno) ljubezen med Elizabeth Taylor in Richardom Burtonom bomo morda lahko kmalu spremljali tudi na velikih platnih. Po poročanju filmskega spletnega portala Deadline bo za filmom stal Paramount Pictures, za režiserskim stolom pa bo sedel Martin Scorsese.

Podlaga za scenarij bo biografska knjiga Furious Love avtorjev Sama Kashnerja in Nancy Schoenberger, sestavljena iz ljubezenskih pisem, ki sta si jih izmenjevala igralca.

Producenti filma so si že zagotovili pravice za upodobitev Burtona ter polno sodelovanje njegove vdove Sally Hay Burton, enako pa zdaj poskušajo še pri Elizabethinih dedičih.

Film se bo osredotočil na njuno romanco, ki se je začela leta 1963 na snemanju Kleopatre, ko sta bila oba poročena z drugima partnerjema, kar je vzbudilo nemalo ogorčenja javnosti. A na to se igralca nista preveč ozirala.

Že naslednje leto sta se poročila in se deset let pozneje razšla. Leto dni pozneje sta znova stopila pred oltar, tokrat pa je njun zakon trajal manj kot leto. Elizabeth je vedno govorila, da bi se z Richardom poročila še v tretje, če ju pri tem ne bi prehitela njegova nenadna smrt.

Enako si je želel tudi Burton. Po besedah Kashnerja in Schoenbergerjeve naj bi v enem od njegovih pisem med drugim pisalo, da se želi vrniti k njej. "V pismu mi je napisal, kaj si želi. Da je dom tam, kjer je Elizabeth, in da si želi priti domov," naj bi igralka povedala piscema.

O tem, kako močna je bila njena ljubezen do njega, veliko pove tudi podatek, da naj bi Taylor pokopali skupaj z zadnjim Richardovim ljubezenskim pismom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.