Magazin > Film & Glasba & TV
11 ogledov

Eksperimentiranje po madžarsko

1/33
Žurnal24 main
V torek, 22. septembra, je v novopečenem, vnovič odprtem Kinu Šiška nastopila zasedba Kisha Experience.


Slovensko-hrvaško-madžarska zasedba je nastopila v razširjeni različici kot Kisha Experience, kar pomeni, da je bilo na odru skupaj z gosti in plesalcem okoli 15 ljudi. Osemčlanski bend večinoma sestavljajo člani skupine Elevators. Po dveh letih skupnih vaj kot skupina so pripravili prvenec O Njar, ki ga je na Madžarskem vzela pod okrilje založba EMI. O Njar, ki v slovenskem prevodu pomeni Poletje, je po besedah vokalistke in tekstopiske Andje Marić svojevrsten hvalospev madžarski kulturi, s katero je odraščala.

Koncert se je žanrsko gibal znotraj glasbenih smernic, kot so down tempo, jazz in electronica, oder, okrašen v stilu stanovanja in z videoprojekcijo, pa je ponudil unikatno multimedijsko izkušnjo.

Andja, po materini strani Madžarka, po očetovi Hrvatica, trenutno pa živeča v Sloveniji, se je med nastopom premetavala po postelji ter se sprehajala po dnevni sobi in kuhinji, inštrumentalisti pa so udobno zleknjeni ubirali po notah in dajali občutek, kot da gre za še eno vajo več v življenju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.