Magazin > Film & Glasba & TV
31 ogledov

Elton John obtožen plagiatorstva

Elton John v Stožicah Boštjan Tacol
Uspešnica Eltona Johna Nikita iz leta 1985 je po besedah avtorja Guyja Hobbsa plagiat njegove pesmi Natasha, zato se je odločil za tožbo zoper pevca.

Guy Hobbs je na sodišču v Illinoisu vložil tožbo zoper slavnega pevca, v kateri zatrjuje, da je znani britanski glasbenik Elton John ukradel njegovo pesem Natasha, ki jo je napisal že leta 1982 in za katero je dobil navdih v strastni aferi z rusko natakarico na križarjenju. "Pesem sem zaščitil z avtorskimi pravicami, potem pa jo poslal različnim založbam. Med njimi je bila tudi Eltonova Big Pig. Vendar me niso nikoli obvestili, da so se odločili uporabiti moje delo,“ navaja Hobbs v tožbi. Hobbs je namreč prepričan, da obstajajo "precejšnje podobnosti“ z Eltonovo uspešnico Nikita iz leta 1985.

Zakaj pa je potreboval toliko časa, preden je ugotovil domnevno krajo? Hobbs je povedal, da je živel od leta 1984 v Afriki, kjer pa, kot pravi, "novice potujejo počasneje“.

Odzval se je tudi Eltonov tiskovni predstavnik, ki je povedal, da ne poznajo tožnika ter da niso uporabili njegovega besedila pesmi, ko so pisali Nikito. "Dejstvo, da je Hobbs čakal s tožbo več kot 26 let po izidu Nikite, postavlja vse skupaj pod velik vprašaj,“ je povedal ter dodal, da so prepričani, da bodo dokazali, da gre za neutemeljene trditve.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.