Magazin > Film & Glasba & TV
29 ogledov

Elton kmalu v Ljubljani

Elton John EPA
V petek bo plemiški pop zvezdnik nastopil v Stožicah – samo osebnih pomočnikov ima 52.

Elton John (64) bo končno nastopil v Sloveniji – koncert, ki je bil iz Izole prestavljen v Ljubljano, bo 11. novembra v Stožicah. Vstopnice se po naših informacijah prodajajo solidno, a počasi, kar pa je za naš trg značilno, saj se po navadi naval zgodi zadnji teden oziroma nekaj dni pred koncertom. Na voljo jih je nekaj manj kot deset tisoč, največ pa je še na voljo tistih po 57 in 65 evrov. To bo Eltonov prvi obisk Slovenije, na ozemlju nekdanje Jugoslavije pa je nastopil že v Beogradu, Zagrebu in Pulju.

Želi si slovenske hrane

Britanski glasbenik s plemiškim nazivom bo nastopil z 11-člansko skupino, oder in opremo pa bodo pripeljali s sedmimi vlačilci. Posebnih zahtev glede hrane nima, želi si le okusiti tradicionalno slovensko kulinariko. Prispel bo na dan koncerta, v katerem hotelu bo prenočil, pa ve le organizator koncerta – po navadi se zvezdniki njegovega kalibra odločajo za predsedniške apartmaje hotelov Union, Lev ali Austria Trend. Ali bo z njim tudi soprog David Furnish, ni znano.

Eltonovi uspehi v številkah

Elton je v svoji karieri prodal 250 milijonov albumov in napisal številne svetovne uspešnice. Pesem Candle in the Wind, ki jo je leta 1997 posvetil umrli princesi Diani, pa so prodali v 33 milijonov izvodih, kar je več kot katerikoli drugi singel v zgodovini glasbe. Billboard pa ga je leta 2008 označil za najuspešnejšega moškega soloizvajalca vseh časov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.