Magazin > Film & Glasba & TV
7 ogledov

Elvis Jackson v spomin na Elvisa

Elvis Jackson so te dni v Beogradu. Žurnal24 main
Elvis Jackson so v teh dneh na svoj način obeležili spomin na smrt kralja rock'n'rolla.

S pesmijo The Other Me so se znašli na CD-kompilaciji Elvis leeft!, ki jo je v spomin na kralja rock'n'rolla kot prilogo poleg redne izdaje revije izdala nizozemska rock revija Revolver Magazine. Posebna kompilacijska izdaja je drugačna tudi zato, ker so uredniki Revolver Magazina na njej poleg pesmi Elvisa Presleyja izbrali skupine, ki z imenom prikličejo spomin nanj. To so  Shotgun Elvis (ZDA – punk), The Silver Elvis (ZDA – gospel), Elvis Schönberg's Orchestre Surreal (ZDA – orchestral alternative), Emotional Elvis (Nizozemska – country), Elvix And The Hounddogs (Nizozemska – Elvis cover song), Elvis Barker (ZDA – country rock), Elvis Fontenot And The Sugar Bees (V. Britanija – zydeco), Elvis Perkins (ZDA – pevec, kantavtor), Hot Buttered Elvis (ZDA – stoner rock) in Lady Elvis (ZDA – Elvis cover song).

Vsem je namenjena tudi predstavitev v reviji, kompilacija pa je izšla v nakladi 25.000 izvodov. To je obenem že 16. kompilacija, na kateri s pesmijo sodelujejo Elvis Jackson. Večina teh kompilacij je mednarodnih in so izšle za tuje založnike.

Te dni so Elvis Jackson v Beogradu, kjer so gostje pomembnega Belgrad Beerfesta, ki je vsako leto zelo obiskan. Elvis Jackson v petek, 18. 8., nastopajo na glavnem odru. V prihodnje se bo skupina predstavila še na dveh festivalih, in sicer v Avstriji (X-Mank fest) in Švici (OA Granichen), kjer nastopajo tudi Sick Of It All, Harmful in še nekaj pomembnih glasbenih zasedb.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.