Magazin > Film & Glasba & TV
2763 ogledov

"Elvis tega nikoli ne bi naredil svoji družini"

Elvis Fever
1/17
Anže Petkovšek Razstava Elvisovih osebnih predmetov iz mladosti v Pionirskem domu.
V Ljubljani se mudi sestrična velikega Elvisa Presleyja in tudi nekaj glasbenikov, ki so s "Kraljem" stali na odru.

Jutri bo v Ljubljani koncert skupine Sam's Fever in Elvisovih originalnih glasbenikov, s katerim bodo proslavili Elvisov 85. rojstni dan, ki bi ga proslavil 8. januarja. Poleg tega bo do 30. januarja v Festivalni dvorani razstava Elvisovih osebnih predmetov, prava poslastica za vse ljubitelje rock and rolla.

V Ljubljano pa je z glasbeniki prispela tudi Elvisova sestrična Donna, ki o svojem bratrancu najde le lepe bese. "Bil je največji zabavljač vseh časov, bil pa je tudi čudovit in radodaren moški. Za vse ljudi mu je bilo mar. Dotaknil se jih je globoko v srcu. Ko ti to uspe, te nikoli ne bodo pozabili. Ni bil le izvrsten glasbenik, zabavljač in čeden moški, ampak je rušil družbene, rasne norme, ekonomske in verske norme. Združeval je ljudi.“ 

Elvis Fever | Avtor: Anže Petkovšek Mary Holladay in Ginger Holladay na razstavi Elvisovih osebnih predmetov iz mladosti. Anže Petkovšek

Njene besede sta pevki Ginger in Mary Holladay, najbolj znani po svojem vokalu v pesmih »In The Ghetto«, »Suspicious Minds«, "Don`t Cry Daddy" in "Kentucky Rain“, lahko le potrdili. "Z vsemi se je rokoval, rad je bil z glasbeniki in pevci. Ni se obnašal kot zvezda. Dajal nam je občutek, da je eden od nas. Imel je neizmerno karizmo, začutil si jo, še preden je vstopil v sobo. Bil je tudi razigran človek, ki se je rad šalil,“ pravi Ginger, ki je prvič za Elvisa delala, ko ji je bilo rosnih 17 let. "Neka pevka je zbolela in moja sestra Mary me je predlagala producentu. Oklevala sem, saj bi zaradi Elvisa zamudila trening navijačic. (smeh) Na koncu sem odpotovala v Memphis in sedaj lahko rečem, da sem kariero začela na vrhu. Hvaležna sem sestri, da je verjela vame. Zato še vedno nosim njene kovčke, kadar potujeva skupaj,“ se je pošalila Ginger.

"Nikoli se ni obnašal kot zvezda"

Donna Presley nam je v intervjuju med drugim razkrila, kaj je veliki Elvis obljubil njenemu sinu, ko je bil ta star šele tri mesece.

Elvis Fever | Avtor: Anže Petkovšek Donna Presley na razstavi Elvisovih osebnih predmetov iz mladosti. Anže Petkovšek

Mnogi še vedno mislijo, da je Elvis živ. Je?
Ne morete si predstavljati, kako močno si želim, da bi lahko na to vprašanje odgovorila z „da“. A na žalost ni živ. Tisti, ki Elvisa poznajo, vedo, da tega nikoli ne bi naredil. Te bolečine svoji družini in oboževalcem, ki jih je ljubil, nikoli ne bi prizadejal. V fizični obliki ni več z nami, je pa v naših srcih.

Kaj je vaš najljubši spomin na Elvisa?
Najbolj se spominjam dneva, ko sem svojega 3-mesečnega sina odpeljala na Graceland in me je Elvis vprašal, ali ga sme dvigniti. Seveda, sem mu odvrnila in začel se je z njim igrati. Ljubil je otroke. Vprašal me je, kako mu je ime. Rekla sem: Staci Aaron. Ustavil se je. 'To je moje ime!' je nato vzkliknil. Tako je bil ganjen, da sem sina poimenovala po njem, da se mu je orosilo oko. Pogledal je otroka in mu rekel: 'Ko boš star 18 let, pridi k meni in vzel te bom v službo.' Takšen je bil Elvis. Rad je imel ob sebi družino in zanjo je vedno poskrbel. 

Torej se ni obnašal kot zvezda?
Nikoli. Isto vam bodo povedali vsi, ki so delali z njim. Nikoli jim ni hotel dajati občutka, da delajo zanj, ampak da delajo skupaj z njim. 

Kdaj ste Elvisa nazadnje videli živega?
Bilo je kakšnih 14 dni pred njegovo smrtjo. Bil je doma. Bila sem na poti do babice, ko sem ga videla in ga vprašala, kako se počuti. Odvrnil je, da je vse v redu. Na hitro sva se videla.

Kakšna so bila njegova zadnja leta?
Rad je imel izzive. Želel si je več filmskih izzivov. Verjamem, da bi se, če ne bi tako hitro umrl, resno začel ukvarjati z igralstvom, saj je to ljubil.

Ste v stikih z Elvisovo hčerko Liso Mario in njegove bivšo ženo Priscillo?
Z Liso se že nekaj časa nisva slišali, na Elvisov rojstni dan pred nekaj dnevi pa sem na Gracelandu srečala Priscillo. Imeli sva lep pogovor, kratek, a lep. 

Se v vaši družini kdo ukvarja z glasbo?
Ne, mojega mlajšega sina sicer zelo zanima, a nihče se ne ukvarja z glasbo.

Kako se ljudje odzovejo, ko slišijo vaš priimek?
Ta priimek ni zelo pogost. Večina vpraša: "Tisti Presley?“ Ko jim pritrdim, so navdušeni in mi začno postavljati različna vprašanja. Z veseljem se odzivam na povabila, na primer vaše, in ljudem pripovedujem o njem, da bodo vedeli, kakšen je bil Elvis v resnici. Rada tudi govorim o ljudeh, ki so Elvisa vzgojili v moškega, ki se je tako globoko dotaknil sveta. Imel je dobre temelje.

V Sloveniji je razstava Elvisovih predmetov. Doma imate zagotovo kakšen spominek nanj. Kateri predmet vam je najbolj pri srcu?
Moji mami je dal več biblij, saj je bila duhovnica. Velikokrat sta o njih razpravljala. Eno od teh biblij imam doma. Zelo mi je pri srcu.

Ste že slišali za vragolije na kanalu Joonglaa?

Komentarjev 6
  • ponsicar 06:20 29.januar 2020.

    www.Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • dramafid 04:30 29.januar 2020.

    www.Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • ourunem 02:40 29.januar 2020.

    www.Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks