Magazin > Film & Glasba & TV
5996 ogledov

Elvisova vdova vesela, da se je naša skupina oddaljila od posnemanja

samuel hudl
1/3
Osebni arhiv
"Priscilla nam je dala najvišje priznanje!"

Biografska drama Elvis nas je popeljala v nostalgično obdobje kralja rock'n'rolla in obudila spomine na tisti čas in glasbo. Presleyja pa bodo obudili tudi člani skupine Sam's Fever na čelu s Samuelom Hudlom, in sicer v soboto, 20. avgusta, s koncertom I REMEMBER ELVIS v Avditoriju Portorož.  

Hudl se je z Elvisovo glasbo srečal pri 14-ih letih, ko je v očetovi zbirki plošč odkril Elvisov singel z naslovom "Bringin' It Back" in pesmijo "Pieces Of My Life". "Ob poslušanju te plošče me njegova glasba popolnoma prevzela. Od takrat sem začel Elvisa odkrivati zase na način, ki je bil takrat, v 80. letih, običajen. Odkriti vsak njegov komad posebej je bilo pravo doživetje in toliko bolj dragoceno. V primerjavi z današnjim časom, ko v sekundi lahko najdeš vse na internetu ... Skupina pa se je intenzivno z Elvisovo glasbo srečala preko moje predstavitve. Elvisa so vsi poznali, malo manj pa obseg njegovega glasbenega ustvarjanja. Vsak član benda je našel nekaj zanimivega zase," se začetkov spominja Samo. 

Člani skupine so si Elvisov film seveda že ogledali. "Film zelo kritično opisuje odnos med Elvisom in njegovim menedžerjem Tomom Parkerjem. Poznavalci Elvisa in njegovega življenja bodo marsikateremu dejstvu prikimali, nekateri, ki ga pa manj poznajo, pa so si mogoče predstavljali film, v katerem je vključno z vsemi klišeji opisano Elvisovo bogato glasbeno in zasebno življenje, kar pa ni bilo tako," pripoveduje poznavalec in doda, da so bile nekatere časovnice malo spremenjene, najbrž zato,  da je zgodba bolje stekla.  

Samuel Hudl pa je imel na enem od križarjenj pred nekaj leti priložnost spoznati tudi Priscillo Presley. Ko Samo govori o Priscilli, to naredi s posebnim žarom v očeh, saj je eden redkih Slovencev, ki je imel to izjemno čast. "Prvič smo se s Priscillo srečali pred šestimi leti na TCB-križarjenju po Jadranskem in Sredozemskem morju," se srečanj spominja Samo, ki se je družil tudi z Elvisovimi glasbeniki.
 
Elvisova vdova jim je dala velik kompliment. "Povedala nam je, da je izjemno vesela, da smo se distancirali od Elvisovih imitacij. Ogledala si je naš koncert leta 2016, izjemno pa je pohvalila tudi naš drugi album z naslovom "Fever", na katerem smo izdali tudi pesem, ki smo jo posneli skupaj z Elvisovem kitaristom Jamesom Burtonom."

Lepi spomini ...
 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.