Magazin > Film & Glasba & TV
829 ogledov

Ema 2019: Kaj bo prinesla ta novost?

Ema Anže Petkovšek Zala Kralj in Gašper Šantl, zmagovalca Eme 2019.
EMA 2020 se bo letos s prvim delom tekmovanja začela že 4. novembra na spletu. V petih tednih se bo 18 izvajalcev potegovalo za svojo možnost, da se uvrstijo na finalni izbor EMA 2020, ki bo februarja prihodnje leto, so sporočili z RTVS.

Strokovna komisija je izbrala 18 skladb in izvajalcev za spletni izbor EMA FREŠ. 

"Tekmovanje bo potekalo na spletni strani MMC RTV Slovenija od 4. novembra naprej. Vsak teden bomo v ponedeljek, torek in sredo predstavili po dva izvajalca in prek spletne ankete bodo glasovalci izbrali vsak dan enega, ki se bo uvrstil v petkov izbor za zmagovalca tedna. Izmed treh zmagovalcev dneva bodo glasovalci lahko ob petkih v novem krogu - znova prek spletne ankete - glasovali za zmagovalca, ki bo prišel med najbolj "freš" deseterico. Tedenska zmagovalca bosta dva, saj bo drugega izbrala še strokovna komisija.“

Izmed 18 izvajalcev bo tako šest takšnih, ki se bodo v prvih treh tednih že lahko veselili finala izbora EMA FREŠ. Ostalih 12 izvajalcev pa bo dobilo še eno priložnost, saj se bodo v naslednjih dveh tednih pomerili še enkrat po enakem sistemu v spletnem tekmovanju »srečnih poražencev« in med njimi se bodo še štirje uvrstili v finalni izbor EMA FREŠ.

Deset finalistov se bo pomerilo med seboj za sodelovanje na finalnem izboru EMA 2020. Dva, eden po mnenju glasovalcev in drugi po mnenju strokovne žirije, se bosta pridružila uveljavljenim izvajalcem, ki svoje skladbe za izbor EMA 2020 lahko še vedno prijavijo prek spletnega obrazca www.rtvslo.si/ema2020 do 18. novembra.

Predstavili komentatorje

ema freš | Avtor: Žiga Culiberg Žiga Culiberg

Ob objavi in glasovanju na spletni strani bodo na ostalih družbenih omrežjih (YouTube, Instagram, Facebook) objavili posnetke osemnajsterice s komentarji petih komentatorjev/voditeljev, ki pa nimajo vpliva na glasovanje.
Izbor EMA FREŠ bo namreč vodilo pet komentatorjev: pevec skupine Joker Out Bojan Cvjetićanin, voditelj in animator Klemen Kopina, novinar in dober poznavalec Evrovizije Denis Živčec ter spletni »vplivnici« Maja Pinterič in Rebeka Tomc.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.