Magazin > Film & Glasba & TV
24 ogledov

Ema: Maja ali April?

Med favoritkami se omenjata tudi Maja Keuc (levo) in April (desno). (Foto: Nik R Žurnal24 main
Ema 2011. Jutri bo znano, kdo bo letos zastopal Slovenijo na Evrosongu v Nemčiji.

"O večini letošnjih skladb težko karkoli rečem, ker menim, da niso primerne za Emo. Če na RTV Slovenija želijo z izbranimi izvajalci pridobiti mlajše gledalce, se ne zavedajo, da bodo glede na ponudbo izgubili še več starejših. Sanremski festival si takšne skrajnosti ne bi nikoli privoščil," je do Eme, ki se bo na TV Slovenija odvila jutri, kritičen urednik portala Evrovizija.com in dolgoletni poznavalec Evrosonga Alesh Maatko.

Slovenski Aguilera in Gaga?

"Če že moram, stavim na ženske izvajalke, presenetiti znajo Rock Partyzani, sicer pa pri vsej letošnji ponudbi žal nimam favorita," je na vprašanje o letošnjih favoritih odgovoril Maatko. Na ženske izvajalke oziroma na ženski izvajalki večinoma stavijo tudi na spletnih forumih, kjer izstopata drugouvrščena na šovu Slovenija ima talent Maja Keuc in pa varovanka Aleša Vovka - Raaya April. Prvo označujejo za slovensko Christino Aguilero, drugo pa za slovensko Lady Gaga. Ali sta kos svojima vzornicama, presodite sami.

3 članice žirije bodo izbrale dva finalista. Žirantke so: Severina, Mojca Mavec in Darja Švajger.

Odločilen je nastop v živo
Skladbe pa niso prepričale niti še enega dolgoletnega poznavalca Evrosonga in nekdanjega generalnega sekretarja slovenskega OGAE (Klub ljubiteljev evrovizijske popevke) Dejana Primoža Gradišnika: "Treba je počakati na nastop v živo. Med Keučevo in April pa bi se raje odločil za prvo, ker ima boljši glas in ker ni očitna kopija nekoga drugega."

Vrstni red Eme 2011: nastopajoči in pesmi (predstavitvenim pesmim v krajši izvedbi lahko tudi prisluhnete s klikom na izvajalca in naslov skladbe):

1. Rock Partyzani: Time for revolution
2. Tabu: Moje luči
3. Nina Pušlar: Bilo lepo bi
4. Maja Keuc: Vanilija
5. Feliks Langus: Disko raj
6. Leeloojamais: Slovenka
7. April: Ladadidej
8. Sylvain, Mike Vale & Hannah Mancini: Ti si tisti
9. Time to Time: Pravi čas
10. Omar Naber: Bistvo skrito je očem


"Če bo Maja v finalu, bo zmagala" (mini intervju z Mišo Molk, poznavalko Evrosonga)

Miša Molk. (Foto: RTV)


Kaj menite o letošnji žiriji na Emi?
Letošnja žirija ima pred seboj zelo pomembno nalogo, saj bo v bistvu že skoraj odločila, kdo nas bo zastopal na Evrosongu. Dobro je, da žirantke niso neposredno povezane s katerim od izvajalcev ali avtorjev, podkupnin verjetno ne jemljejo, imajo svoje mnenje, pa še fajn jih bo videti.

Imate letos favorita oziroma kdo ima po vašem mnenju največ možnosti za zmago?
Če bo Maja Keuc v finalu, bo verjetno tudi zmagovalka. Če bo v finalu s Hannah Mancini, bo pa težje.

Kakšen je izbor izvajalcev in pesmi?

Kakšen me je kar presenetil. Kot bi padalo kje nasedlo. Pot, kako priti do zmagovalca, pa se mi zdi pravšnja. Če bo zmagovalec “pravi” in uspešen tudi v Nemčiji, je povsem vseeno, kdo bo na Emi drugi, tretji ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.