Magazin > Film & Glasba & TV
20 ogledov

"Ema posnema Talente"

Drugouvrščena na šovu Slovenija ima talent Maja Keuc je tudi tiha favoritka glas Žurnal24 main
Ema 2011. Glasbena urednika Dragan Bulič in Tomaž Čop o letošnjih skladbah in žiriji.

RTV. Lani zmagovalne pesmi Eme na najbolj poslušanem radiu Val 202 niso hoteli vrteti; glasbeni urednik Andrej Karoli je takrat obrazložil, da skladba Narodno-zabavni rock ni v njihovem formatu. Včeraj ni bil dosegljiv, ker je bil na službeni poti, zato smo o primernosti letošnjih skladb povprašali glasbenega urednika na prvem programu nacionalnega radia Dragana Buliča, a jih ta še ni slišal, pozna pa nastopajoče, o katerih pravi, da so preverjen kader, bolj ga moti žirija oziroma ena od žirantk – Severina.

Bulič: Ne bomo dočakali dneva, ko bo kateri od naših glasbenikov žirant na Dori.

Maja Keuc je Buličeva tiha favoritka
"V zadnjem času, ko smo Slovenci dobili dva svetovna prvaka v športu, na domačih prireditvah spet nastopajo hrvaški izvajalci, pika na i pa je hrvaška pevka Severina v žiriji na slovenskem izboru za pesem Evrovizije. Verjemite mi, da ne bomo dočakali dneva, ko bo kateri od naših glasbenikov žirant na hrvaškem izboru za pesem Evrovizije (Dora)," poudarja Bulič in dodaja, da je sicer njegova tiha favoritinja Maja Keuc, nad pesmijo katere pa ni najbolj navdušen konkurenčni glasbeni urednik na Radiu 1 – Tomaž Čop je namreč mnenja, da je treba to "zmešnjavo od komada" še malo dodelati.

Radijec Dragan Bulič nad žirantko Eme Severino
ni najbolj navdušen, saj meni, da dne, ko bo
slovenski glasbenik sedel v žiriji Dore, ne bomo
dočakali. (Foto: Andrej Matic)

Čop: Severina bo najbolj nepristranska
Na najbolj poslušanem komercialnem radiu sicer pravijo, da bodo vrteli vsaj tri od pesmi na letošnji Emi, med njimi skladbi April in Tabu. "V primerjavi z lani so letos skladbe precej boljše, očitno je ta sistem dober. Čeprav bi raje videl, da žirija izbere štiri skladbe in ne le dveh, zato da bi imeli potem gledalci širšo izbiro pri glasovanju," pojasnjuje Čop, ki – tako kot Bulič – tudi ni najbolj navdušen nad žirijo (Severina, Mojca Mavec, Darja Švajger), saj meni, da hoče z njo nacionalka preveč posnemati šov Slovenija ima talent: "Namesto Severine bi morda raje videl kakšnega tujega producenta ali aranžerja, po drugi strani bo najbrž prav Severina tista, ki bo od vseh žirantov najmanj obremenjena z nastopajočimi oziroma najbolj nepristranska."

Domicelj: Zakaj niso povabili Miše Molk?
O letošnji Emi pa je bil posebej kritičen glasbenik Tomaž Domicelj, ki je za portal Požareport izjavil: "Emo vodijo ljudje, ki s tem nimajo nobene zveze. Kako je možno, da je urednik Eme Andrej Hofer? A zato, ker je enkrat ali dvakrat komentiral Evrosong? Pa Mojca Mavec, prosim lepo? Zakaj pa niso zraven raje povabili Miše Molk, ki vsaj nekaj ve o Evrosongu?"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.