Magazin > Film & Glasba & TV
47 ogledov

Emocionalen poklon pesniku

Sad sam lucky Matija Ferlin
V Stari mestni elektrarni Ljubljana si lahko ob 20. uri ogledate predstavo Sad sam Lucky, novo solo plesno predstavo hrvaškega performerja in koreografa Matije Ferlina.

SAD SAM Lucky, nova solo plesna predstava hrvaškega performerja in koreografa Matije Ferlina, je nadaljevanje romantično-konceptualne serije SAD SAM, ki jo je pričel razvijati januarja 2004 v Amsterdamu s premiero SAD SAM Now I am.

Izpovedna poezija Srečka Kosovela, ki ga opeva plesna predstava, je neprecenljiva, globoka in presunljiva ter v duhu sodobna, polna notranjih napetosti in stilističnih podob in hkrati revolucionarna v idejah, ki se prepletajo z neposrednimi razmisleki o pesnikovi lastni osebnosti. Opirajoč se na neusahljivo relevantnost Kosovelovih verzov, njegovo iskrenost, melanholično preroštvo in sentimentalno tragičnost, Ferlin ustvari izjemno fizičen turbulenten in emocionalen poklon temu samosvojemu pesniku.

Drugi solo, SAD SAM Almost 6, je bil premierno prikazan januarja leta 2009. Predstava SAD SAM Lucky je fizični odgovor na ustvarjanje slovenskega avantgardističnega pesnika Srečka Kosovela (1904–1927).

Cena vstopnice ni znana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.