Magazin > Film & Glasba & TV
357 ogledov

Eric Morillo: Premagal odvisnost in se ponovno rodil

Eric Morillo Pristop
Od latino ritmov v ‘rodni’ Kolumbiji, hip hop navdiha z ulic New Yorka in slovitih house zabav v klubih na Ibizi, le malo stvari v svetu glasbe in zabave je, pri katerih ameriški didžej Erick Morillo ne bi sodeloval.

V svoji karieri je doživel blišč in bedo slave, še posebej slednja ga je skoraj stala življenja, saj se je spopadel tudi z odvisnotjo od prepovedanih substanc. 23. novembra bo v Kurzschlussu slovenskim oboževalcev ponudil glasbeno izkušnjo, ki jo je izpopolnjeval več kot 30 let. 

Čeprav ste bili rojeni v New Yorku, ste svoje otroštvo preživeči v Kolumbiji, od koder izvira vaša družina. Kako je bilo odraščati, obkrožen z latino kulturo in ritmi salse?

Resnično sem bil rojen pod srečno zvezdo. Odraščati z družino v Kolumbiji, kjer je bila glasba del našega vsakdanjika, je bila najlepša popotnica za življenje, ki ga živim danes. Na vsakem koraku se je slišala Salsa, Cumbia, Merengue, vikende pa smo, kot je v naši kulturi običajno, preživljali skuaj s širšo družino, poslušali glasbo, plesali in na splošno slavili življenje. 

Že 20 let ste v samem vrhu, veljate za enega nabolj priljubljenih in zaposlenih didežejev na sceni. Kje najdete navdih za nove glasbene podvige?

Že več kot 20 let poletne mesece preživljam na Ibizi. Ko sem tam, veliko časa preživim po različnih nočnih klubih. Čeprav se mogoče zdi, da to počnem iz gole zabave in užitka, pa v bistvu opravljam “domačo nalogo”. Vedno želim biti na tekočem s trenutnim dogajanje na sceni, zanima me kaj je tisto, v čemer ljudje v tistem trenutku najbokj uživajo. Skozi vse to črpam navdih za nove projekte. Na ta način se ne vrtim v istem krogu in se zato tudi glasbeno veliko lažje razvijam. 

Vedno ste bili zelo iskreni in odprti glede svoje odvisnosti od prepovedanih substanc. Ste se v tistem obdobju kdaj ustrašili, da bi to lahko pomenilo konec vaše kariere?

V tistem obdobju sem se spopadal z osebnimi demoni. Svojo kariero sem postavil na stranski tir, postala je nepomemben del mene. V bistvu sem na nek način zasovražil glasbo in vse, kar je povezano z njo. Ko sem se uspešno spopadel in soočil z vsemi osebnimi težavami, sem znova začutil tako močno strast do glasbe, kot je bila pristona ob mojih začetkih kariere. V tem trenutku uživam v vseh plasteh svojega poklic, kot didžej in producent. 

Če bi lahko za en dan zamenjali vloge s katerokoli osebo na svetu, katero bi izbrali?

Vrnil bi se v preteklost in izbral mlajšo verzijo sebe, v poznih 90ih na Ibizi. Sobotni večeri v Pachi in terasi Space-a. Res bi bilo čudovito podoživeti vse te čarobne trenutke in zagotovo bi zaprosil za 48- urno podaljšanje. (smeh)

Nam lahko namignete, kaj si lahko obiskovalci obetamo od bližajočega gostovanja v Kurzschlussu?

S seboj prinašam veliko novega materiala, glasbe, ki je še nihče ni slišal. Zagotovo se obeta noč, nabita z energijo in vrhunsko glasbo. Komaj čakam!

Eric Morillo | Avtor: Pristop Pristop

Kurzschluss odkriva nove talente

Ozračje in tempo v dvorani bodo na glavnem odru poleg zvezde večera Ericka Morilla in Iana Sounda narekovali še Tim Urbanya, ki je pečat s svojimi globokimi bas linijami pustil v Ambasadi Gavioli, Byblosu, Cirkusu, na festivalu Exit in številnih drugih, hedonistično noto pa bodo v večer vpeljali Sharkastique Tunes, projekt dižejev Sharka, Jake in Sylvaina. Ker je Kurzschluss tudi prostor za razkrivanje najbolj svežih talentov, bodo moči na drugem odru okrepili Biggy Bear, LoudBeatz, R. Bade in Tommc.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.