Magazin > Film & Glasba & TV
374 ogledov

Erotični triler, ki razburja

Režiserka Julia Leigh in Emily Browning
1/10
Žurnal24 main
Avstralski erotični triler Trnuljčica, ki se v Cannesu poteguje za zlato palmo, je šokiral gledalce in prejel mešane reakcije kritikov na filmskem festivalu.

Avstralski erotični triler Trnuljčica, ki je eden od 20 filmov v boju za najvišjo nagrado 64. festivala v Cannesu, zlato palmo, prav gotovo gledalcev pred ekrani na filmskem festivalu v Cannesu ni pustil hladnih. Nekateri so med predstavo celo zapustili dvorano. Gre za prvenec avstralske režiserske Julie Leigh, v katerem v glavni vlogi nastopa 22-letna Emily Browning. Emily odigra študentko, ki sprejme delo izpolnjevanja seksualnih fantazij starejših moških med spanjem. Medtem ko omamljena v globokem spancu gola leži v tako imenovani Trnuljčičini sobi podeželske graščine, prihajajo in odhajajo ostarele stranke, ki lahko z Lucy počnejo karkoli, razen penetracije, ne smejo pa ji tudi pustiti kakšnega znamenja.

Film je prejel različne odzive kritikov. Eden izmed prvih je film komentiral David Rooney iz Hollywood Reporterja, ki ga je označil za "psihoseksualno neumnost". Sasha Stone iz Awards Dailyja pa je film označila za dolgočasnega in nič kaj erotičnega. "Najboljša stvar pri tem filmu je, kako motilen je. Največja težava filma pa, kako dolgočasen je," piše. "Ja, celo z lepim, golim dekletom, popolno moško goloto, prostitucijo, drogami in priložnostnim seksom. Trnuljčica se je izkazala za zelo počasno in nekoliko dolgočasno."

Pohvale igri Browningove
Vendar pa kritiki hvalijo igro glavne igralke. "Režiserka precej zahteva od Browningove, vendar ona ne trzne," je zapisal kritik Matthew Leyland.

Režiserka je inspiracijo za film dobila v romanu Gabriela Garcie Marqueza s podobno zgodbo. "Upam, da bo imel tako ali drugače močan učinek na občinstvo. Upam tudi, da bo razpoloženje ali ozračje dovoljevalo občinstvu, da bodo uporabili domišljijo in se vpletli v film," je povedala. 

Browningova, ki se skozi večino filma pojavlja gola, je povedala, da se je z Leigh za krmilom počutila varno. Med snemanjem prizorov v speči sobi pa se je naučila meditirati, je še dodala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.