Magazin > Film & Glasba & TV
15487 ogledov

Eurosong: Zadnje ankete pred polfinalom, tako kaže našim

lps Andres Putting (EBU)
Danes gre zares! Skupina LPS se bo potegovala za nastop v finalu!

Pesem Disko bo peta točka, ki jo bodo slišali gledalci letošnjega Eurosonga. Na odru se bo predstavilo 17 izvajalcev, le deset se jih bo uvrstilo naprej.

Znana spletna stran za ljubitelje Eurosonga, Wiwibloggs, je objavila anketo o tem, katera pesem bi morala nocoj zmagati - največ glasov je dobila Nizozemska, Slovenija pa je pristala na 12. mestu. Glasovalci na zadnjem mestu vidijo Švico. 

Naša skladba letos očitno ni med favoriti. "Po zbranih podatkih spletnih predvajanj so LPS na samem repu prvega polfinala. Med vsemi evrovizijskimi tekmovalkami so LPS na 38. mestu od skupno 41., za njimi se uvrščajo samo še kandidati iz Makedonije, Gruzije in Azerbajdžana," je pisal portal Evrovizija.com.

Italijani so si olajšali delo

Naša ekipa je po prvi vaji imela nekaj novih zahtev. So njihove želje uslišali? "Eden najpomembnejših elementov letošnjega evrovizijskega odra je tako imenovano kinetično sonce, ki ga sestavlja šest lokov, na katere so nameščene dodatne odrske luči in LED-zasloni. Težava pa je, da je čas med točkami prekratek, da bi lahko loke, kot je bilo sprva načrtovano, pravočasno postavili v različne postavitve ob vsaki točki. Zato so se organizatorji pri italijanski radioteleviziji RAI odločili, da bo postavitev kinetičnega sonca pri vseh tekmovalnih točkah enaka. Vsi loki so poravnani, postavljeni paralelno z velikim LED-zaslonom v ozadju in obrnjenimi proti občinstvu s stranjo, na kateri so luči. Odločitev organizatorjev na naš nastop ni vplivala, saj smo nastop gradili okoli velike disko krogle, ki je postavljena v središče evrovizijskega odra. Po obeh vajah smo kot običajno podali želje pri oblikovanju nastopa, kadriranja in oblikovanja luči," so za Žurnal24 sporočili z RTVS in dodali, da so naši mladi glasbeniki odlično razpoloženi in se veselijo nastopa. 


 

Komentarjev 1
  • Avatar pantani
    pantani 07:30 10.maj 2022.

    "Naša skladba letos očitno ni med favoriti",ahahahaha, butale.