Magazin > Film & Glasba & TV
18 ogledov

Eva Boto, srečno pot

Eva Boto Žurnal24 main
Letošnja slovenska evrovizijska predstavnica Eva Boto danes odhaja v Baku v Azerbajdžan, kjer se bo s svojo pesmijo Verjamem na evrovizijskem odru predstavila 24. maja.

Eva Boto, ki bo letos zastopala slovenske barve na izboru Pesem Evrovizije, v Baku odhaja v družbi svojih spremljevalnih vokalistk: Sandre Feketija, Katje Koren, Ane Bezjak, Martine in Mateje Majerle ter spremljevalne evrovizijske delegacije z RTV Slovenija. Prve obveznosti jih čakajo že jutri, prvič pa se bo na evrovizijskem odru predstavila v četrtek, 24. maja, ko bo zapela svojo skladbo Verjamem pod zaporedno številko 9. Če se bo uvrstila med deset najboljših, jo bomo videli tudi v velikem finalnem večeru, v soboto, 26. maja.

Izbor bo namreč tudi letos sestavljen iz dveh predizborov in finalne prireditve. V vsakem predizboru se bo predstavilo 18 skladb, izmed katerih se bo po deset najboljših skladb uvrstilo v veliki finale. Prvi predizbor Pesmi Evrovizije 2012 bo na sporedu v torek, 22. maja, drugi pa, kot že rečeno, dva dni kasneje.

V finalni večer so se sicer neposredno uvrstile skladbe držav iz skupine "velikih pet" (Francija, Italija, Nemčija, Španija, Velika Britanija) ter skladba lanske zmagovalke in gostiteljice letošnjega izbora. Zmagovalca bodo določili glasovi gledalcev, oddani s telefonskim glasovanjem, in glasovi strokovne žirije v razmerju 50:50. Točke slovenskega glasovanja bo v Baku sporočila Lorella Flego.

Avtor Evinega scenskega nastopa je Gorčin Stojanović, ki je v preteklih letih že pripravil scenski nastop za zmagovalno evrovizijsko skladbo Molitva, lani pa je poskrbel za scenski nastop predstavnika Dina Merlina. Za koreografijo je s pomočjo asistenta koreografa Erika Bukovnika poskrbel Matic Zadravec iz plesne skupine Maestro, kostumograf pa je bil David Matej Goljat.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.