Magazin > Film & Glasba & TV
31 ogledov

Eva morda imela dovolj točk za finale

Eva Boto Andres Putting (EBU)
V drugem polfinalu Evrosonga sta si deseto mesto delili dve državi, v finale pa je odšla le ena. Se je finale za las izmuznil prav Evi Boto?

Kakšni so občutki po nastopu?
Na odru sem zelo uživala, vse punce smo. Finala sicer ni, vendar se vseeno vračamo domov zelo ponosne, saj smo veliko naredile. Priznati pa moram, da je bila konkurenca veliko bolj močna v drugem polfinalu, saj je bilo veliko držav, ki so bile v finalu vedno visoko uvrščene. Žalostna nisem, smo pa bili potrti, ker ne gremo v finale, saj smo to pričakovali.

Danes bo tudi jasno, ali se vam je finale za las izmuznilo. Res je prišlo do zapleta. Počakati moramo, na katero mesto smo se uvrstili, saj naj bi si dva izvajalca delila deseto mesto, vendar je šel v finale samo eden. Kateri izvajalec je izpadel, kljub temu, da je imel zadostno število točk, bomo izvedeli šele po finalu.

Zakaj menite, da vam ni uspelo?
Ravno zaradi teh držav, ki so v finalu vedno visoko uvrščene. Po mojem mnenju bi imeli več sreče v prvem polfinalu. Že tako ali tako je Slovenija zelo majhna države in tudi to nam ni v prid. V sami pesmi in vokalu gotovo ni bila težava.

Kako komentirate morebitno krajo hrvaške predstavnice?
Nekaj malega sem slišala, vendar se s tem ne obremenjujem, ker me niti ne zanima. To naj rešujejo drugi. Mislim, da ni nič na tem, ne upam pa si ničesar trditi.

Boste danes spremljali finale?
Verjetno, če smo že tu, zakaj pa ne.

V Bakuju odkrila Prešerna

Imate v Bakuju kaj časa za druženja in igranje turistke?
Bili smo na nekaj zabavah oziroma sprejemih, ki so jih organizirale nekatere države. Ogledati smo si šli tudi starejši del mesta, ki mi je bil zelo všeč. Odkrila sem celo muzej s čisto majhnimi knjigami, kjer imajo tudi slovenske knjige, Franceta Prešerna na primer.

S katerimi izvajalci ste se najbolj ujeli?
Nismo imeli veliko časa za spoznavanje. Zelo pa sem se ujela s portugalsko izvajalko, ki sem jo spoznala že v Amsterdamu. Drugače pa kar z vsemi po malo.

Kako boste nadaljevali svojo glasbeno kariero?
Načrti normalno so. Nova pesem, dokončanje šole... Delala bom na prej, tako da mene boste izgubili (smeh).

Ali že močno pogrešate družino in fanta?
Normalno, da ji pogrešam, vse po vrsti. Z menoj je sestra, tako da mi družbo dela vsaj en družinski član. Še nikoli nisem bila tako daleč od doma, to je zame prvič. Super dogodivščina in največja izkušnja v mojem življenju. Ponosna sem na to kar smo naredili, ni me sram. V Slovenijo se vračamo v ponedeljek.

Komentarjev 4
  • zic 16:44 26.maj 2012.

    problem je le ta, da nimamo tolk domačega folka živečega v tujini kot to imajo srbi ali bosanci, pa še oni skupaj držijo, k mi niti slučajno ne.

  • se_eden 16:19 26.maj 2012.

    punca je dala vse od sebe in to je važno. na samo ocenjevanje pa na žalost ni mogla vplivati. kot sem že večkrat dejal, Slovenija nima močne diaspore, ki je zelo pomembna v tem tekmovanju. sicer pa, o okusih se ...prikaži veče ne razpravlja, pa ni važno ali je to eurovizijski nastop ali pa izbor najlepše...

  • dd 13:13 26.maj 2012.

    Ubogi Slovenčki, zmeraj smo po "krivem" zapostavljeni.