Magazin > Film & Glasba & TV
35 ogledov

Evrovizija: Maraaya v finalu!

Maraaya Profimedias
Slovenski duo Maraaya se je s pesmijo Here for You prebil v finale letošnje Evrovizije.

Za preboj v sobotni finale sta se potegovala s predstavniki še 16 držav, glasovalo pa je 21 držav. Poleg Slovenije so se v drugem predizboru naprej prebili Litva, Poljska, Ciper, Norveška, Črna Gora, Švedska, Azerbajdžan, Latvija in Izrael.

Poleg naštetih držav bomo v finalu videli tudi Albanijo, Armenijo, Rusijo, Romunijo, Madžarsko, Grčijo, Estonijo, Srbijo, Gruzijo in Belgijo ter predstavnike velikih pet: Velike Britanije, Italije, Francije, Španije in Nemčije, Avstrije kot letošnje gostiteljice in Avstralije. Ta bo sodelovala prvič, kot povabljenka ob 60. obletnici tekmovanja.

Letos z izjemno promocijo

Razmerje moči med okusom ljudstva in stroke je bilo ponovno 50: 50, v tem predizboru so za svojo pesem, ne pa za naše barve, lahko glasovali tudi slovenski oboževalci evrovizijske popevke.
Da se bosta Maraaya prebila v finale, ni bilo vprašljivo. Dobro so jima kazale stavnice in tudi dunajski utrip, saj sta bila naša predstavnika zelo prepoznavna. Promocija je izjemna in to ne le zaradi znamenitih slušalk, ki jih slovenska predstavnika ves čas nosita okoli vratu, in promocijskih daril. Na veliko navdušenje je med drugim naletel tudi nekakšen vodič Maraaya za začetnike, v katerem so v šaljivem tonu predstavljeni ključni podatki Maraaye. Od tega, zakaj slušalke, ne, Marjetka nima štrlečih, poškodovanih ušes, do opozorila, s katero državo nas ne velja zamenjati, in nenazadnje, zakaj sta duo, ne duet.



.

Komentarjev 2
  • KOJAK 07:02 22.maj 2015.

    Če si tipičen slovencelj.... potem napišeš komentar kot je tvoj.

  • dragec 13:24 21.maj 2015.

    Slabo kaže za ta ta dva s slušalkami