Magazin > Film & Glasba & TV
13015 ogledov

Evrovizija: Organizatorji se bojijo nastopa Islandcev

hatari
1/4
Islandijo bo v današnjem polfinalu zastopala kontroverzna skupina Hatari s pesmijo Hatrið mun sigra (zmagalo bo sovraštvo, op.avt.).

Islandci so cirkusa, ki spremlja njihovo skupino Hatari, že vajeni, ostala Evropa pa bo nocoj, ko bo nastopila v prvem polfinalu, verjetno ostala odprtih ust …

Hatari v bistvu predstavljajo vse, česar na evrovizijskem odru ne bi smeli videli. Njihova predstava naj bi bila polna fašističnih simbolov, njeni člani so oblečeni v kostume, ki so značilni za sadomazohistično sceno, njihova pesem pa napoveduje razpad Evrope in zmago sovraštva.

Kot piše Iceland review, naj bi se nekateri tekmovalci že pritožili nad njihovimi predstavniki, ker naj bi bil nastop v nasprotju s pravili, še zlasti z odstavkom 10.2, v katerem piše, da nastopajoči z nastopom gledalcem in sotekmovalcem ne smejo povzročati čustvenega stresa. Prav tako so na odru prepovedana politično obarvana besedila, govori in geste.

Glede na to, da so člani skupine že nekajkrat izjavili, da podpirajo Palestince, da so izraelskega premierja povabili na tradicionalno islandsko rokoborbo in da so o Evroviziji v Izraelu povedali, da je zgrajena na laži, se organizatorjem pred njihovim nastopom verjetno že tresejo hlače.

 

Komentarjev 4
  • Avatar Maja Kajza
    marelica 07:29 15.maj 2019.

    Islandija se je dodobra ponorcevala iz Evrosonga !

  • Avatar Artemianka
    Artemianka 00:15 15.maj 2019.

    Želite najti žensko za eno noč? Dobrodošli v >>> www.3xDate.top

  • maresem 18:46 14.maj 2019.

    Raje gledam opice v ZOO, kot to golazen.