Magazin > Film & Glasba & TV
16 ogledov

Exit 2010 se je končal

1/39
Žurnal24 main
Novosadski festival letos tudi v znamenju nogometa, številnih kriminalistov in visokih cen.

Novi Sad. Tudi letos so se na glasbenem festivalu Exit, ki se je včeraj končal na Petrovaradinski trdnjavi, zvrstile svetovno znane zasedbe, med njimi Mika, Placebo, Missy Eliot, The Chemical Brothers ter Faith No More. Ni pa manjkalo niti nastopajočih iz Slovenije – zasedba Elvis Jackson je nastopila celo na glavnem odru, saj je v Srbiji zelo priljubljena. Poleg njih smo lahko slišali tudi zasedbe Tito, E.B. King vs Duli, G.U.B., Matthew Hoag, Sweet Sorrow in Tide.

V zavihku si oglejte galerijo iz dogajanja na festivalu.

Hostli dražji od hotelov

Sodeč po pogovorih z domačini je bila letos organizacija na višji ravni kot lani. Za varnost je bilo dobro poskrbljeno, po prizoriščih pa se je pod krinko skrivalo ogromno kriminalistov, ki so zasliševali "sumljive" ljudi. Izvajali so tudi naključne preiskave, kjer so iskali prepovedane droge. Kljub temu pa se je dalo marsikaj dobiti zunaj festivala.

Na svoj račun so prišli tudi Novosadčani, saj so dobro izkoristili množičen obisk. Cene v hotelih so narasle, cene nočitev v hostlih pa so ponekod presegle ceno hotela. Domačini so oddajali tudi svoja stanovanja, ob cestah so prodajali hrano in pijačo, po ulicah pa so viseli številni oglasi za cenejše festivalske vstopnice.

Nogomet je ustavil čas

Ker je letošnji festival sovpadal s svetovnim prvenstvom v nogometu, so organizatorji poskrbeli za prenos tekem. Po številnih lokacijah in prizoriščih znotraj festivala si je bilo med drugim mogoče ogledati tekmo med Urugvajem in Nemčijo ter finalno tekmo med Nizozemsko in Španijo. Navdušenje je bilo izjemno, videti je bilo celo, kot da se je drugo festivalsko dogajanje za trenutek prekinilo.

Na številnih prizoriščih, od glavnega odra, plesne arene in prostora reggae chill, je bilo sicer poskrbljeno prav za vsakega ljubitelja glasbe. Na latino odru so se obiskovalci učili plesnih ritmov salse in do zgodnjih jutranjih ur migali z boki, med bolj odbite pa je spadal silent disco oder, kjer je lahko vsak s slušalkami na glavi hkrati izbiral med dvema različnima didžejema.

Velika imena

Kot se spodobi, so glasbeniki pri svojih nastopih prikazali edinstvene predstave. Zadnji dan so najbolj presenetili Faith no more z Mikom Pattonom na čelu. Poleg njegovega izjemnega nastopa je med drugim ob zmagi španske reprezentance na svetovnem prvenstvu v nogometu zapel v španskem jeziku, spil kozarec rakije ter se poskusil v tradicionalnem plesu Kolo na staro narodno pesem Ajde Jano.

Več si poglejte v galeriji in v priloženem videoposnetku.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.