Magazin > Film & Glasba & TV
19 ogledov

Fantastični cirkus sredi vojnega napada

Circus Fantasticus Kinodvor
Medtem ko se je Film pod zvezdami v Ljubljani končal, se je v Mariboru v Vetrinjskem dvoru začel Udarnik na prostem. Nocoj ob 21. uri si lahko ogledate najboljši slovenski film lanskega leta Circus Fantasticus.

Moški ostane sam z otrokoma v napol porušeni hiši sredi osamljene planjave. Ženo mu je ravnokar ubila granata v vojaškem spopadu. Pričakuje nov napad. Namesto tega se pri hiši ustavi potujoča karavana cirkusa Fantasticus. S sabo pripeljejo umirajočega šefa cirkusa. Ali se lahko v pokrajini vojne in smrti zgodi tudi nekaj lepega? Se lahko življenje premakne naprej? Je mogoče spoznanje, da smrt ne obstaja?

Dolgo pričakovani tretji celovečerec Janeza "Mikija" Burgerja govori o vojni skozi sijajen preplet podobe in zvoka ter povsem brez besed. Najboljši film 13. festivala slovenskega filma je dobitnik šestih vesen in Kodakove nagrade za najboljšo fotografijo.

Cena vstopnice za ogled posameznega filma je pet evrov, za nakup paketa Medianoche, s katerim si lahko ogledate štiri projekcije, pa boste odšteli 13 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.