Magazin > Film & Glasba & TV
11 ogledov

Favoriti in poraženci

Meryl Streep Reuters
Kmalu bo znano, ali bodo nagrade res dobili tisti, ki jim kipce napovedujejo kritiki.

V nedeljo bo akademija filmskih umetnosti podelila oskarje, najprestižnejše filmske nagrade, v medijih pa se med favoriti že nekaj časa omenjajo ista imena. Medtem ko se bo bitka za najboljši film bila med Hugom Martina Scorseseja in Umetnikom Michela Hazanaviciusa, pa favoriti obstajajo tudi med nominiranimi igralci.

Favoriti so ...

Kipec ima skoraj gotovo v rokah Meryl Streep za glavno žensko vlogo, favorita za glavno moško vlogo sta George Clooney in Jean Dujardin, s stranskimi vlogami pa najbolj navdušujeta Christopher Plummer in Octavia Spencer. Kmalu bo znano, ali bodo nagrade res dobili tisti, ki jim kipce napovedujejo kritiki.

Se jim bo letos nasmehnila sreča?

Glenn Close: V svoji 29-letni karieri je bila za oskarja nominirana kar šestkrat. "Pogosto me zamenjujejo z Meryl Streep, a nikoli v noči oskarjev," se je nekoč pošalila. Letos je nominirana za glavno žensko vlogo v filmu Albert Nobbs.

Nick Nolte: Doslej si je prislužil že dve nominaciji za oskarja; leta 1992 za vlogo v Princu plime in 1999 za vlogo v Afflictionu. Tokrat je nominiran za film Warrior.

Kenneth Branagh: Bil je nominiran štirikrat, letos pa ima novo priložnost, saj je nominiran v kategoriji za najboljšega stranskega igralca v filmu Moj teden z Marilyn.

Michelle Williams: Letos je nominirana v filmu Moj teden z Marilyn. V bitki za oskarja je sicer že tretjič, saj se je leta 2006 zanj potegovala z vlogo v Gori Brokeback, lani pa še z glavno žensko vlogo v Blue Valentine.

Christopher Plummer: Za oskarja se poteguje drugič. Letos je zanj nominiran z vlogo v filmu Beginners, leta 2010 pa se je zanj potegoval z igro v Poslednji postaji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.